Dette er en fransk ret, som naturligvis er blevet meget udbredt over det meste af verden, da den især består af de to ingredienser bøf og vin. Oksekødet marineres med rødvin, som giver en unik og lækker smag. Kødet vil altid blive mørt og lækkert, da der er tale om en gryderet, hvor det har stået og simret i flere timer ved lav varme. Det er overhovedet ikke svært at anrette dette måltid, og den kan laves på flere måder, så du med tiden kan finde din yndlingsopskrift. Man kan anvende flere slags kød som for eksempel en billig flanksteak, men i mit eksempel her har jeg valgt at bruge inderlår. Jeg fandt denne opskrift på dr.dk, hvor det er de kendte TV-kokke brødrene Price, som her kommer med en god opskrift på Boeuf Bourguignon, som skulle passe til op til 6 personer.

Boeuf Bourguignon

Man skal bruge følgende ingredienser:

 

1 1/2 kg. okseinderlår

150 gr. letrøget flæsk

2 løg

2-3 skalotteløg

2-3 fed hvidløg

20 små løg

250 gr. champignons

2 gulerødder

1 porre

suppevisk (persille, timian, laurbærblad, porretop)

1 flaske Bourgogne

Cognac til flambering

smør

olivenolie

citronsaft

mel

salt og peber

Fremgangsmåden er:

Okseinderlåret trimmes for fedt, skæres i store tern og rulles i mel.
I den sorte gryde gyldnes flæsket, som er skåret i tern, i en pæn sjat olivenolie og tilsvarende klump smør. Tag dem op af gryden og sæt dem til side.

Brun så kødet godt på alle sider og tilsæt salt og friskkværnet peber. En stor sjat cognac hældes over, og man flamberer til flammerne er døet ud. Tag kødet op af gryden og sæt også det til side.

Så tager man løg, skalotteløg og hvidløg, alt sammen hakket, samt gulerødderne og porren skåret i mindre stykker, og bruner det hele i det resterende fedt i gryden. Kødet og flæsketernene tilsættes samt en suppevisk. Og så hælder man ellers sin gode bourgogne i, den samme som man vil drikke til retten, samt oksebouillon, til det dækker kødet i gryden. Gem ca. 1 dl rødvin. Skru ned til svageste blus og lad retten simre under låg i ca. 2 1/2 time.

Imens pilles de små løg og brunes i en kasserolle i lidt smør og et drys sukker. Tilsæt resten af rødvinen og damp dem næsten møre for svag varme.

Champignonerne renses, sauteres i lidt smør og smages til med salt, peber og lidt citronsaft.

Når kødet er mørt, tages suppevisken op, og man smager sovsen til. Hvis man ønsker det, kan man jævne med en smule maizena rørt op i lidt af skyen, men den må ikke blive for tyk. Løg og champignoner tilsættes, og man drysser med rigeligt hakket persille.
Man kan både spise kartofler, kartoffelmos eller ris som tilbehør. Ofte smager retten også godt med varme flutes til.

0 0 votes
Article Rating