Med sol og sommer på vej er det tid til retter, som ligger lidt lettere i maven. Risengrøden og alle kålretterne skal pakkes væk, og i stedet skal grøntsager og kødretter ind i billedet. For ikke at skræmme familien væk, har jeg valgt at kombinere kød med grøntsager. Det gøres ikke mere enkelt og lækkert i en lasagne. Jeg har altid syntes, at lasagne lavet på ren kød og plader er noget af det kedeligste i verden – for min skyld må en lasagne gerne være spækket med alt godt fra grønthandleren, da det giver en god tekstur i retten. Derudover må den også gerne blive serveret med lækkert tilbehør, som for mit vedkommende består i lækre salater. Lyder det spændende og indbydende? Så læs med videre på indlægget.

Lasagne med tilbehør

Ingredienser: 5-6 pers.

  • 1 kg hakket kød
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dl salsa
  • 1 stor rødbede
  • 2 pastinakker
  • 1 stor gulerod
  • 1-2 rødløg
  • 1-2 dl mælk
  • Lasagneplader
  • Mornaysauce
  • salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Hæld olie eller margarine i en større gryde og tilsæt det hakkede kød. Brun det ved god varme, og kom derefter alle grøntsagerne i. Når det har stået og simret lidt tilsættes de flåede tomater. Dernæst kommes salsaen i – kom gerne mere i, hvis du kan lide den krydret. Tilsæt mælk og smag dernæst til med salt og peber.
  • Find et ovnfast fad klar og læg kød og plader i på skift, så du får lavet de lag du ønsker, der skal være. Husk at tilsætte mornaysauce hver gang, du hælder et nyt kød ovenpå pladerne.
  • Tilsæt evt. lidt mere væske og ost på toppen, og tilbered det i 45 minutter ved 200 grader.

Tzatziki

Ingredienser:

  • 3-4 dl græsk yoghurt
  • 2 fede hvidløg
  • ½ agurk eller squash
  • 1-2 gulerødder
  • salt, peber

Tzatziki er noget af det nemmeste tilbehør at lave, da det ikke kræver mange ingredienser. Den græske yoghurt skal blot blandes med reven agurk/squash og gulerødder og presset hvidløg. Slutteligt skal det smages til med salt og peber.

Rødbedesalat

ingredienser:

  • 3 rødbeder
  • 3-4 dl græsk yoghurt
  • salt, peber

Hvis du synes tzatziki er nemt at lave, så får du det endnu lettere ved rødbedesalaten. Rødbederne skal blot rives og blandes godt til en homogen masse med den græske yoghurt. Slutteligt skal det smages til med salt og peber.

Voila, så er der lavet et perfekt måltid mad, som hele familien vil elske.

Velbekomme!

 

0 0 votes
Article Rating