Der findes ikke noget så lækkert, som en forfriskende salat til frokost. Det ligger dejlig let i maven – og så er det også godt for både helbredet og fordøjelsen oven i! Jeg er selv ret vild med mango, da den er lidt anderledes end alle de andre frugter, man ellers kan få. Derfor har jeg forsøgt mig at lave en fantastisk salat med mango. Jeg siger jer, den smager godt! Så I skal selvfølgelig ikke snydes for en opskrift.

Salat med mango

1 pers.

En håndfuld cherrytomater
½ godt moden mango
½ avocado
1/2 rødløg
1/4 pose babyspinat
1/4 pose rucola
1 pakker mini-mozzarella
1/2 spsk. saltflager
1 dl græskarkerner
friskkværnet sort peber

Hvis du kan spise mere eller mindre justerer du selvfølgelig bare alt efter, hvad du kan spise. Er du også en, som gerne vil have lidt “smørelse” på din salat, så har jeg også forsøgt at kreere en honningvinaigrette, som smager lige så himmelsk som selve salaten.

Honningvinaigrette:
1/2 lille skalotteløg
1 spsk. honning
1/2 dl hvidvinseddike
1 dl rapsolie
1/2 dl olivenolie
1/2 tsk. salt
friskkværnet sort peber

Opskriften her giver lidt meget, men du kan altid gemme den i køleskabet. Så holder den sig ganske fint i flere dage.

Lidt facts om mango

Som ved alle andre frugter og grøntsager er der selvfølgelig også nogle sundhedsmæssige fordele i at spise mango. Mango hjælper til et bedre sexliv! Det gør den, da frugten indeholder E vitamin, som hjælper med at regulere kønshormoner = et bedre sexliv. Ikke nok med det indeholder mango endvidere også en stor mængde fibre, som hjælper med at forebygge forstoppelse. Den bidrager derfor ganske godt til en ordentlig fordøjelse. En sidste fordel, som skal få dig helt overbevist er, at mango indeholder glutamin, som hjælper på hukommelsen. Er du overbevist?