Selvom retten ikke er dansk, så skal den så absolut nævnes. Danskerne elsker lasagne, og den er til gengæld også meget velsmagende og meget nem at lave!
Kødsauce, Ingredienser:
- 1 hakket stort zittauerløg
- 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
- 25 g smør
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 1 tsk tørret frisk timian eller basilikum
- 1⁄2 tsk tørret oregano
- 1 dåse koncentreret tomatpuré
- 1 1⁄2 dl oksebouillon
Mornaysauce, ingredienser:
- 30 g smør
- 3 1⁄2 spsk hvedemel
- 6 dl kogende mælk
- 1⁄2 tsk groft salt
- friskkværnet hvid peber
- 1⁄2 tsk revet muskatnødder
- 150 g revet ost
De resterende ingredienser
- 250 g forkogte lasagneplader
- 2 spsk rasp
- 25 g smør
Sådan gør du
- Svits løg og kød i gyldent smør.
- Tilsæt krydderier, tomatpure og bouillon, og lad det koge ved svag varme i ca. 10 min.
Saucen:
- Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen.
- Kom halvdelen af mælken i, og når saucen koger, tilsættes resten af mælken lidt efter lidt. Kom krydderier og ost i.
- Lad saucen koge godt igennem og smag den til.
- Smør et ovnfast fad med smør. Læg lasagne, kødsauce og mornaysauce lagvis i formen. Det øverste lag skal være mornaysauce.
- Drys med rasp og fordel smørret herpå. Bag lasagnen midt i ovnen til overfladen er gylden og lasagnen mør
- Bag den i 35 minutter ved 200 grader.
Submit a Comment