Selvom retten ikke er dansk, så skal den så absolut nævnes. Danskerne elsker lasagne, og den er til gengæld også meget velsmagende og meget nem at lave!

Kødsauce, Ingredienser:

  • 1 hakket stort zittauerløg
  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk tørret frisk timian eller basilikum
  • 12 tsk tørret oregano
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 12 dl oksebouillon

Mornaysauce, ingredienser:

  • 30 g smør
  • 12 spsk hvedemel
  • 6 dl kogende mælk
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber
  • 12 tsk revet muskatnødder
  • 150 g revet ost

De resterende ingredienser

  • 250 g forkogte lasagneplader
  • 2 spsk rasp
  • 25 g smør

Sådan gør du

  • Svits løg og kød i gyldent smør.
  • Tilsæt krydderier, tomatpure og bouillon, og lad det koge ved svag varme i ca. 10 min.

Saucen:

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen.
  • Kom halvdelen af mælken i, og når saucen koger, tilsættes resten af mælken lidt efter lidt. Kom krydderier og ost i.
  • Lad saucen koge godt igennem og smag den til.
  • Smør et ovnfast fad med smør. Læg lasagne, kødsauce og mornaysauce lagvis i formen. Det øverste lag skal være mornaysauce.
  • Drys med rasp og fordel smørret herpå. Bag lasagnen midt i ovnen til overfladen er gylden og lasagnen mør
  • Bag den i 35 minutter ved 200 grader.