Vi kender alle sammen den traditionelle chokoladekage, som enten bages i en springform eller i en bradepande, hvis hele klassen eller børnehaven skal have et stykke. MEN, det kan i længden godt blive lidt for traditionelt og kedeligt, da det altid er den slags kage, som bliver serveret til arrangementer – det er den lette løsning. Den lette løsning kan godt være god, men den kan godt tåle en moderne fortolkning. Selv børnene vil elske en anderledes tænkt chokoladekage – så længe der bare er chokolade i, er de vilde med den. Derfor vil jeg meget gerne give dig lidt tips og ideer til, hvordan du kan opdatere din traditionelle chokoladekage fra opskriftsbogen. Jeg garanterer dig for, at du vil elske de forskellige tips!

Chokoladekage med chilli-appelsin sirup

Du må ikke blive nervøs eller bange, blot fordi jeg nævner chilli. Chilli kan sagtens bruges til meget mere end til aftensretterne på bordet. Dens stærke smag trænger nemlig blidt igennem i en kage, og giver kagen en ekstra kant, som sætter prikken over i’et. I forhold til appelsin, er det bare altid en fantastisk syrlig frugt at bruge som konstrast til det søde. Alt du skal bruge er saften og skrællen fra to appelsiner, ½ rød chilli, 1 spsk margarine samt 2½ dl sukker. Det er da til at overskue! Sukkeret skal blot starte med at koge under omrøring, til det er smeltet. Når du har hakket chillien hakkes den fint, og kommes i gryden. Når det har simret i nogle minutter, skal margarinen kommes i sovsen. Den kan både serveres kold og varm sammen med kagen – så det er fantastisk!

Chokoladekage med blåbær coulis

Hvis ikke du er så meget til chilli, så er muligheden også at ty til frugterne. Blåbær er fantastisk at anvende til chokoladekage, da den bringer en dejlig syrlighed som kontrast til den søde chokoladekage. Ikke desto mindre smager blåbær henrivende! En coulis er lidt ligesom en sirup – bare tykkere. Ingredienslisten til en coulis er ganske simpel, da man blot skal bruge 125 gram blåbær, 2 spsk sukker og 1 spsk citronsaft. Bærrene skal bringes i kog sammen med de øvrige ingredienser i en gryde i cirka 10 minutter – derefter skal de mases, når de er blevet møre. Til sidst skal det hele blot sies, så blåbærklumperne sorteres fra. For at få den til at tykne, skal du blot stille den i køleskab og VOILA, nu har du en fantastisk chokoladekage.

Mangler du mere inspiration til lækker tilbehør til din chokolade, så læs mere her.