Sunde kager er et hit blandt mange, og det er der en ganske god grund til. For det smager faktisk henrivende godt, og så er der ingen grund til at have dårlig samvittighed over et stykke kage eller to til kaffen – for der er nemlig ingen sukker i! Ikke nok med at det er godt for din dårlige samvittighed, så er sunde kager også godt for krop og sjæl, da du ikke overbelaster dit blodsukker, så det skyder helt i vejret.

Jeg synes selv, at det er rart ikke at få et ordentligt boost i blodsukkeret, for derefter at blive træt og doven som en slatten klud. Forleden prøvede jeg denne opskrift af, og den smagte virkelig godt. Frygtede selv, at den ville smage for meget af kartoffel, men tilsætter man også lidt mørk chokolade, så er den lige så god som en ganske almindelig og sukkerfyldt brownie!

Brownies med hindbær

Hvorfor ikke blot bare spise sunde kager, hvor alle ingredienserne er naturlige og friske? Jeg synes i hvert fald, at du skal komme i gang med det samme, for den er himmelsk i forhold til, at den er uden raffineret sukker.

Ingredienser: 2-3 pers.

100 g kogt kartoffel
evt. sødemiddel
2 æg
35 g mel
15 g kakao
et lille nip salt
50 g friske hindbær
50 g friske hindbær
lidt kakao blandet med et nip kanel

Som I kan se, består kagen ikke af synderligt mange ingredienser. Den er derfor lige til at komme i gang med, og tager derfor ikke al din tid i køkkenet. Så der er ingen undskyldninger for dig længere for ikke at komme i gang med det sundere valg.

Sådan gør du

  • Kom kartoffel, naturligt sødemiddel, æg, mel, kakao og et lille nip salt i en foodprocessor. Kør det godt i gennem til en lind dej.
  • Vend forsigtigt de friske hindbær i dejen. Kom bagepapir i en lille, firkantet form og kom dejen i. Bag den i en varm ovn ved 180º i ca en halv time.
  • Tag brownien ud af ovnen og køl den helt af, inden den skæres i firkanter. Pynt med friske hindbær og drys med lidt kakao blandet med kanel.

Vær god ved dig selv. Med denne kage (og andre sunde kager) kan du sagtens spise et stykke kage i en hverdag eller til en impulsiv aftenskaffe, hvis du trænger til lidt hygge med dig selv eller dine nærmeste. På denne måde undgår du også at gå i seng med et højt blodsukker. Velbekomme.