Vi har travlt som aldrig før, og derfor er der et stort marked for produkter og services, der kan spare tid. Tid er som bekendt penge, og derfor betaler vi gerne lidt ekstra, hvis der er tid at spare. Et af de steder, hvor vi danskere i stigende grad vælger den lette løsning er maden. Læs med og se et par eksempler på, hvordan du kan skyde genvej med mad og drikke.

Tag familien ud at spise, eller køb take away

Det er den nemme løsning, som man sagtens kan vælge i ny og næ, men den har en række alvorlige downsides. Hvis du tager familien med på restaurant, tager måltidet snildt et par timer. I skal vente i forbindelse med både bestilling og betaling, og at ræse igennem et dyrt måltid er næsten en skam. Dertil kommer, at det løber ganske gevaldigt op. Drikkevarerne er jokeren, som næsten altid gør prisen højere end først antaget, og en familie med 2-3 børn slipper ikke for meget mindre end 7-900 kroner, selv på en kæderestaurant som Bones eller Jensens. Der er med andre ord hverken sparet tid eller penge.

Lidt hurtigere går det selvfølgelig med take away. Det kan overstås på få minutter hos en burgerkæde, og meget længere tid tager det såmænd heller ikke andre steder, hvis man bestiller i forvejen. Også her er prisen imidlertid et problem for mange. En almindelig familie må slippe mindst 3-500 kroner, og det er altså de færreste budgetter, der kan holde til den form for belastning i det daglige.

Køb et abonnement og få en måltidsboks leveret

Et af de bedste bud på et kompromis mellem pris og tidsbesparelse er uden tvivl måltidsboksen, som i dag kan fås hos flere forskellige udbydere. Princippet er, at du via en abonnementsordning i større eller mindre grad kan vælge, hvilke måltider, du har lyst til. De færdige råvarer og tilhørende opskrifter leveres så direkte til din dør, så du egentlig ”bare” skal tilberede maden.

Målet for de fleste ordninger er dog at gøre det ekstra nemt for dig, så tilberedningen er typisk overstået på en halv time eller mindre. Husk, at der også snildt går en halv time med at hente take away, så regnestykket ser tidsmæssigt ganske fornuftigt ud. Bestil her, hvis du vil forsøge dig med den måltidsboks, der tidligere blevet kåret som bedste løsning hos Søndagsavisen.

Træt af at vente på kaffemaskinen?

Hvis du hører til dem, der ikke indtager kaffe via et drop i armen, men i stedet foretrækker en god kop mokka eller eventuelt kakao i ny og næ, kan du overveje en af de mange kapselmaskiner på markedet. Prisen er ikke afskrækkende, og det er nok en af årsagerne til, at de er blevet så populære. Den traditionelle kaffemaskine slås nemlig med flere forskellige problemstillinger. For det første tager det en rum tid at brygge en kande kaffe, for der skal både findes filter og måles kaffebønner op. Dernæst skal maskinen stå og dryppe varmt vand gennem systemet, og det tager snildt 5-10 minutter for de fleste maskiner. Som regel ender man også med at hælde halvdelen af kaffen ud bagefter, fordi den enten er blevet harsk på kaffemaskinen eller lunken i termokanden.

Med en kapselmaskine brygger du kun en enkelt kop ad gangen. Det går hurtigt, og den er altid frisk. Kapslerne kan fås i utallige smagsvarianter og prisklasser, men det betaler sig at gå efter kvalitet.

0 0 votes
Article Rating