Vi har efterhånden alle sammen hørt rigtig meget om stenalderkost og dets fordele og ulemper. Og det hører heller ikke op her på indlægget. For stenalderkost er godt for os alle sammen, da vi er genetisk kodet til kosten fra stenalderen. Vi kan ikke komme udenom, at vores stadig stigende problem med fedme og overvægt skyldes alle de produkter, som vi før i tiden ikke har været vant til.

Det er ikke overraskende produkter som korn, alkohol, raffineret sukker og vores renfremstillet olie. Selvom evolutionen også spiller en rolle, og vores kroppe derfor godt kan tage imod det mad vi giver den i dag, har kroppen dog stadig behov for særlige fødevarer og næringsstoffer – og det er ikke til at komme udenom.

Derfor er det ikke undrende, at talemåden “Du er, hvad du spiser” er blevet til. Så læs med her, hvis du gerne vil have argument og belæg for, hvorfor det er så vigtigt at lytte til eksperterne på dette område.

Fortidens genetik er stadig gældende

Selvom det kan være svært at tro på, at genetikken ikke har ændret sig til trods for mange tusinde års evolution, så er det et faktum. Vores genetik fra fortidens mennesker er stadig den samme, og det er netop derfor, at vi hele tiden får dikteret at spise kosttilskud, mere fisk og mere grønt til hverdag. Nutidens kost med meget take-away og fast-food er derfor totalt ude af balance med vores faktiske genetiske behov.

Det kan lyde meget dikterende, men det er blot sandheden. For det er skam mere væsentligt, end du blot går og tror. For jo mindre du faktisk spiser som dine forfædre fra stenalderen, des større risiko har du for at ældes for tidligt, få hjertekar-sygdomme, kræft, diabetes og andre livsstilssygdomme. Derfor er det VIGTIGT, at du lever efter fortiden kost i højere grad end det er tilfældet nu!

0 0 votes
Article Rating