Har du et barn, som skal konfirmeres til foråret? En konfirmation er et hyggeligt arrangement – men ofte også et stort og en smule uoverskueligt arrangement. I denne artikel kan du læse om gode råd til, hvordan du kan arrangere den perfekte konfirmation – selvfølgelig med lidt hjælp udefra.

Lej et lokale eller et forsamlingshus

Det er meget forskellige, hvor mange gæster man inviteres til sin konfirmation. Nogle ønsker et meget intimt arrangement, hvor der blot er 20 gæster inviteret, mens andre har en stor familie og mange bekendtskaber og derfor inviterer helt op til 100 gæster til deres konfirmation. Hvis du føler, at du ikke kan huse de mange konfirmationsgæster, er det derfor en god idé at leje et lokale eller et forsamlingshus.

Ofte er dette ikke dyrt – man kan spare sig for mange bekymringer. Specielt omkring pladsmangel. Hvis du lejer et stort lokale, er der ligeledes plads til underholdning, pyntning, gavebord og buffetbord. Desuden tilbyder mange forsamlingshuse eller foreninger, der udlejer lokaler, at de rydder op efter festen.

En perfekt og indbydende borddækning

Har din søn eller datter en hobby såsom for eksempel fodbold, Disney, kunst eller andet? Så skal du pynte efter dette bestemte tema. Køb eller lav små kreative pynteting, som kan stå på de opdækkede borde. Du kan ligeledes gøre noget ekstra ud af borddækningen.

Køb stearinlys, bordløbere og fine servietter. Klik her for at finde fine og spændende duge, som ligeledes kan bruges til den fine borddækning. En flot og indbydende borddækning kræver hverken tid eller mange penge og er tilmed et hyggeligt arrangement, som du og konfirmanden kan planlægge og udføre i fællesskab.

Bestil noget af maden udefra

Det sidste, men vigtigste råd, er at bestille noget af maden udefra. Maden til konfirmationen er nemlig en vigtig og stor post, som du let kan overlade til de mere professionelle. Bestil maden hos et lækkert cateringfirma, som tilmed ikke behøver at koste en formue. På denne måde får du god mad, som du ikke selv behøver at lave. Hvis du synes, at det er for dyrt at bestille hele menuen udefra, kan du nøjes med at bestille dele af den.

Her kan du for eksempel vælge, at du selv står for forretten og desserten, mens hovedretten bestilles udefra. På denne måde kan du spare en del penge, men stadig slippe for noget af arbejdet med madlavningen. Mange konfirmander ønsker tarteletter, rejecocktail eller tunmousse til forret, hvilket er nemt at lave.

Til desserten kan du eventuelt servere softice, hvor gæsterne selv har mulighed for at lave deres egen is eller vafler. Til dette kan du servere kaffe. Her er det ligeledes en god idé at have en espressomaskine, så du slipper for bøvlet med filterkaffen. Se udvalg her.

Hvis du føler, at arbejdet stadig er stort, kan du eventuelt bestille køkkenhjælp, som kan hjælpe dig med servering af mad og drikke. På denne måde kan du ligeledes overlade arbejdet til personalet – så du selv kan nyde festen sammen med familie og venner.

0 0 votes
Article Rating