Vi går stille og roligt foråret og sommeren i møde, hvilket kalder på lækre, læskende og kolde drikke anmasse. Friskpresset juice har længe været en udbredt trend, hvorfor det selvfølgelig også vil være en af foråret og sommerens foretrukne drikke.

Der findes rigtig mange cafeer og juice barer, hvor man kan få alverdens lækre friskpressede juicer. Men det er også muligt at anskaffe sig en juicemaskine og gå i krig med diverse frugter og grøntsager derhjemme.

Lav friskpresset juice derhjemme

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at du anskaffer dig en god juicemaskine, hvis du vil i gang med at juice derhjemme. Du kan med fordel anskaffe dig en slowjuicer for at få mere ud af dine frugter og grøntsager – med denne type juicemaskine, får du endnu flere vitaminer i din juice, da juice presses langsommere.

Dernæst er det ellers bare med at gå amok i din nærmeste grønthandler eller supermarked, når der skal handles ind til de friskpressede vitaminbomber. I København kan det være en fordel at handle sine frugter og grøntsager i en grønthandler, da det ofte er noget billigere og samtidig rigtig gode råvarer. Når der er handlet ind, er det ellers bare med at komme i gang med at prøve forskellige slags juicer af, indtil du finder din favorit.

En all-time favorit blandt de fleste er juicen med gulerod, appelsin, æble og ingefær. Det er en vaskeægte vitaminbombe med en kombination af grøntsager, frugter og den sunde ingefærrod, der skulle medvirke til et bedre immunforsvar.

Juicer du flere gange om dagen eller hver dag, kan det være en rigtig god idé at skifte nogle af dine frugt juices ud med grøntsags juices, da der er meget frugtsukker i frugt. Så for ikke at få for meget frugtsukker og et mere varieret nærringsindhold, kan grøntsags juice være et godt alternativ.