Det kan godt være en anelse overvældende at entrere whiskyens verdens. Der findes mange forskellige brands, varianter og måder at drikke whisky på. Nedenfor finder du alt hvad du behøver at vide for at narre selv den mest hengivne entusiast.

Forskellige whisky typer

Whisky er den generiske betegnelse for destilleret spiritus lavet af kornmose. Bourbon, Rye og Scotch er alle forskellige typer af whisky, og de er som sådan alle ens i smag og udseende. Variationen mellem typerne afhænger af de anvendte kornarter, længden af ​​alderen og den type fade der anvendes i destilleringsprocessen.

Hver type whisky har sine egne regler ligesom hver af de tre typer også har sine egne normer,

Sådan kommer du i gang

Det første spørgsmål en ny whisky drikker bør kende, er hvilken du skal prøve først. Det bedste svar på dette er at starte med det bedste udvalg i dit område. Uanset hvilken stil af whisky du prøver først, er det en god idé at rådføre dig med en specialist, inden du vælger din første drink. Du vil starte med en god begynder whisky, noget nemt og let for ganen.

  • Bourbon: Start med nogle amerikanske klassikere: Maker’s Mark eller Wild Turkey.
  • Scotch: Få en rimeligt prissat highland malt, Aberlour 10 eller en Glenmorangie 12 Single Malt, Single Cask eller Blended

Server whiskyen med stil

Vil du gerne være en ægte whisky drikker, så bør du også anskaffe dig nogle flotte whisky glas, der gør det til en fornøjelse at indtage drinken. Hos Designfund finder du de smukke Frederik Bagger glas, der er perfekte til whisky drikkeri.

Frederik Bagger glassene er den perfekte størrelse til whisky, der både giver dig mulighed for at drikke den rent, ’on the rocks’ eller blandet med noget andet. Du kan også få en matchende Frederik Bagger karaffel til glassene, så du har hele whisky sættet.