Det kan godt være en anelse overvældende at entrere whiskeyens verdens. Der findes mange forskellige brands, varianter og måder at drikke whiskey på. Nedenfor finder du alt hvad du behøver at vide for at narre selv den mest hengivne entusiast.

Forskellige whiskey typer

Whiskey er den generiske betegnelse for destilleret spiritus lavet af kornmose. Bourbon, Rye og Scotch er alle forskellige typer af whiskey, og de er som sådan alle ens i smag og udseende. Variationen mellem typerne afhænger af de anvendte kornarter, længden af ​​alderen og den type fade der anvendes i destilleringsprocessen.

Hver type whiskey har sine egne regler ligesom hver af de tre typer også har sine egne normer.

Hvilken whiskey skal man starte med? 

Det første spørgsmål en ny whiskey drikker bør kende, er hvilken du skal prøve først. Det bedste svar på dette er at starte med det bedste udvalg i dit område. Uanset hvilken stil af whiskey du prøver først, er det en god idé at rådføre dig med en specialist, inden du vælger din første drink. Du vil starte med en god begynder whiskey, noget nemt og let for ganen.

  • Bourbon: Start med nogle amerikanske klassikere: Maker’s Mark eller Wild Turkey.
  • Scotch: Få en rimeligt prissat highland malt, Aberlour 10 eller en Glenmorangie 12 Single Malt, Single Cask eller Blended

Hvordan serveres whiskey?

Vil du gerne være en ægte whiskey drikker, så bør du også anskaffe dig nogle flotte whiskey glas, der gør det til en fornøjelse at indtage drinken. Hos Designfund finder du de smukke Frederik Bagger glas, der er perfekte til whiskey drikkeri.

Frederik Bagger glassene er den perfekte størrelse til whiskey, der både giver dig mulighed for at drikke den rent, ’on the rocks’ eller blandet med noget andet. Du kan også få en matchende Frederik Bagger karaffel til glassene, så du har hele whiskey sættet.