Artiklen er sponsoreret

Elsker du bare et godt glas rødvin, til din mad, og gerne vil lære mere omkring vine. Så skal du se med her. Vin er en hel verden for sig selv. Og hvis du tør at bevæge din ind i den, vil du med garanti blive væltet bagover af fantastiske smage og dufte, du aldrig har oplevet før.

Find ud af hvilken type vin du er til

Typerne af vine er mange, der findes både rødvin, hvidvin, rosevin, mousserende vin, portvin, dessertvin, sherry og orangevin. Der findes mange flere, men disse er bare nogle af de mest gængse. Det kan være, at du kan lide rødvin, hvidvin og rosevin. Men har måske aldrig smagt eksempelvis portvin. Portvin er en specifik vintype fra Portugal, der har en noget højere alkoholprocent end eksempelvis rødvin. Dog er det en helt fantastisk type vin, og hvis du ikke har prøvet portvin, skal du smage det. Gå evt. på nettet og søg: portvin tilbud. Her kommer der masser af tilbud op på fantastiske portvine til fornuftige priser.

Hver modig og smag dig frem til hvilken type vin du bedst kan lide.

Smag på din vin korrekt

Der er mange måder man kan smage en vin på. En af de vigtigste faktorer, til at smage på vin, er glasset. Tro det eller lad vær, men formen på glasset gør alt for smagsoplevelsen. Så vælg et glas der er lavet til den drue eller type vin du skal drikke.

Når du har valgt det rigtige glas, skal du hælde godt med vin i glasset, så du kan dufte til vin. Halvdelen af oplevelsen, i at smage vin, sidder i duften. Efter du har duftet til vinen, og tænkt over hvilke noter du får i næsen, skal du smage på vinen. Her skal du gurgle vinen godt rundt i munden, så du får alt smagen ud af vinen.