Holder du af fisk, og nyder du at lave en lækker middag eller et udsøgt måltid til aftensmaden? Hvis ja, er det vigtigt, at du serverer den helt rigtige vin. På den måde får du og dine gæster en endnu bedre oplevelse, og vælger du den helt rigtige kombination, vil det være nogle yderst tilfredse gæster, som går fra bordet, når alt er blevet spist op. Vil du gerne kunne lave den helt perfekte middag til dine venner eller familie, så læs med her. Du vil få råd i forhold til den vin, du skal stille frem på bordet.

Hvordan vælger jeg den perfekte vin?

Når det er fisk, som er på menuen, vil det nok være en hvidvin, du skal have fat i. De kan naturligvis fås i mange varianter og smage, og det er vigtigt, at vinen ikke stjæler alt opmærksomheden. Er din plan, at du vil servere kogte eller dampede fisk, skal du holde dig fra den kraftige vin. Disse fisk er nemlig lidt mere neutral i smagen, og det vil derfor være oplagt, at du holder dig til en mere let vin. Her kunne du eventuelt se nærmere på en Riesling eller en Sauvignon Blanc, eftersom de begge nok skal klare jobbet.

Vil du i stedet servere en fed fisk med en masse smag, er det nok en anden vin, du skal på udkig efter. Her vil en fadlagret vin gøre sig godt, da det indebærer, at vinen typisk er mere smagfuld, hvorfor den passer godt overens med den kraftige smag fra en fed fisk som eksempelvis laks.

Er valget dog blevet skaldyr, skal du på jagt efter en syrlig vin. Ofte bliver skaldyr serveret med citron, og det skyldes, at den syrlige smag kan være med til at give fisken et ekstra pift. Dertil vil det også være naturligt, hvis du havde en syrlig vin klar, da den nok skulle passe godt, når der er skaldyr på menuen. Køb vin online på Vinkyperen.dk eller ring til dem og hør deres råd på, hvad der går godt til den menu, du planlægger at servere for dine gæster.

Er du vinentusiast – få købt alt udstyret

Der er ikke noget bedre end lækker med og en god vin. Er du enig i dette, er det vigtigt, at du giver dine vine de bedste forudsætninger. Anskaf eksempelvis et vinkøleskab, så din vin altid kan blive holdt på den optimale temperatur. Køb vinkøleskab online her, hvis du ikke allerede har et. På denne side kan du endvidere købe reoler, glas og meget andet udstyr til din vinkælder, eller hvor du nu opbevarer dine vin.