Pizza er bare noget af det mest fantastiske – og jeg elsker pizza for at være helt ærlig. Det er måske heller ikke så underligt taget i betragtning af, hvor lidt det kræver at lave en god og mættende pizza. Alfa og omega for en god pizza er selvfølgelig pizzadejen, som har kæmpe betydning for, hvordan pizzaen kommer til at smage efter en tur i ovnen. Jeg har efterhånden lavet pizza og pizzadej mange gange, og har nu flere gange benyttet mig af en helt fantastisk opskrift, som jeg bliver nødt til at dele med jer!

Den bedste pizzadej

Ingredienser:
• 30 g gær
• 2½ dl vand
• 1 tsk. salt
• 1 tsk. sukker
• 250 g italiensk hvedemel (tipo 00)
• 250 g fuldkornshvedemel

Sådan laver du pizzadej:

1. Opløs gær i lunkent vand med salt og sukker. Ælt lidt ad gangen de 2 slags mel i dejen. Ælt, til dejen er glat og smidig.
2. Form dejen til en kugle, og skær et kryds på midten. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i et par timer et lunt sted – det er vigtigt for smagen og dens krumme!
3. Tilsæt dit fyld. Sæt pizzaen i en 225° varm ovn, og bag den i ca. 25 minutter, til bunden er sprød.

Nemmere kunne det ikke blive for dig. Det tager ikke mere end en halv time, når man ser bort fra tiden til hævning. I den tid kan du give dig til at udvikle og lave noget helt fantastisk fyld til dine pizzaer, så de kommer til at smage hamrende godt. Når du først har brugt denne opskrift én gang, vil du aldrig nogensinde overveje et besøg på et pizzaria igen, da den hjemmelavede version er meget bedre!

Hvis du ønsker at prøve forskellige varianter, kan du finde opskrifter på pizzadej lige her.