Nem og lækker chokoladekage opskrift fra USA. Denne chokoladekage opskrift er oprindeligt fra USA, så den har godt med snask og smager fantastisk. Den er bestemt ikke kaloriefattig ;). Billedet er vejledende, men du kan selv vælge om chokoladekagen skal i en breddepande eller en rund form. Glasuren kan gøres lidt tykkere ved at tilsætte lidt mindre vand i blandingen.
- 225 g hvedemel
- 350 g rørsukker
- 85 g kakaopulver
- 1½ tsk bagepulver
- 1½ tsk bikarbonat
- 2 fritgående æg
- 250 ml mælk
- 125 ml vegetabilsk olie
- 2 tsk vanille
- 250 ml kogende vand
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 180C. Smør bageformene (brug flanforme) med en diameter på ca. 20 cm grundigt. Brug to, da kageblandingen er meget våd.
- Til kagen røres alle kage ingredienser, undtagen kogende vand, sammen i en stor skål. Pisk blandingen godt sammen ved hjælp af en træske eller elpisker.
- Tilsæt kogende vand lidt ad gangen. (Kageblandingen vil nu være meget flydende.)
- Bag i ovnen i 25-35 minutter, eller indtil toppen er fast at røre ved og en spyd indsat i midten af kagen kommer ud uden kagerest.
- Tag chokolade kagen ud af ovnen og lad den afkøle helt, stadig i formen, inden icing.
- Til chokolade-icing opvarmes chokolade og fløde i en gryde over lav varm, indtil chokoladen smelter. Fjern gryden fra varmen og pisk blandingen glat, blank og tyk. Sæt til køling i 1-2 timer, eller indtil det er tykt nok til at spredes over kagen.
- For at samle kagen skal du køre en rundbladet kniv rundt på indersiden af kageblikkene for at løsne kagerne. Fjern forsigtigt kagerne fra formene.
- Spred lidt chokoladekiks over toppen af en af chokoladekagerne, og læg den forsigtigt sammen den anden kage.
- Overfør kagen til en serveringsplade og øs kagen over med chokolade-icing ved hjælp af en paletkniv.
- Opskrifts tips
- Kageblandingen er ret tynd, så det er vigtigt at bruge fx en flanform i stedet for springforme, som kan lække.
Kageblandingen er ret tynd, så det er vigtigt at bruge fx en flanform i stedet for springforme, som kan lække.