Nem og lækker chokoladekage opskrift fra USA. Denne chokoladekage opskrift er oprindeligt fra USA, så den har godt med snask og smager fantastisk. Den er bestemt ikke kaloriefattig ;). Billedet er vejledende, men du kan selv vælge om chokoladekagen skal i en breddepande eller en rund form. Glasuren kan gøres lidt tykkere ved at tilsætte lidt mindre vand i blandingen.

  • 225 g hvedemel
  • 350 g rørsukker
  • 85 g kakaopulver
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 2 fritgående æg
  • 250 ml mælk
  • 125 ml vegetabilsk olie
  • 2 tsk vanille
  • 250 ml kogende vand

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 180C. Smør bageformene (brug flanforme) med en diameter på ca. 20 cm grundigt. Brug to, da kageblandingen er meget våd.
  2. Til kagen røres alle kage ingredienser, undtagen kogende vand, sammen i en stor skål. Pisk blandingen godt sammen ved hjælp af en træske eller elpisker.
  3. Tilsæt kogende vand lidt ad gangen. (Kageblandingen vil nu være meget flydende.)
  4. Bag i ovnen i 25-35 minutter, eller indtil toppen er fast at røre ved og en spyd indsat i midten af ​​kagen kommer ud uden kagerest.
  5. Tag chokolade kagen ud af ovnen og lad den afkøle helt, stadig i formen, inden icing.
  6. Til chokolade-icing opvarmes chokolade og fløde i en gryde over lav varm, indtil chokoladen smelter. Fjern gryden fra varmen og pisk blandingen glat, blank og tyk. Sæt til køling i 1-2 timer, eller indtil det er tykt nok til at spredes over kagen.
  7. For at samle kagen skal du køre en rundbladet kniv rundt på indersiden af ​​kageblikkene for at løsne kagerne. Fjern forsigtigt kagerne fra formene.
  8. Spred lidt chokoladekiks over toppen af ​​en af ​​chokoladekagerne, og læg den forsigtigt sammen den anden kage.
  9. Overfør kagen til en serveringsplade og øs kagen over med chokolade-icing ved hjælp af en paletkniv.
  10. Opskrifts tips
  11. Kageblandingen er ret tynd, så det er vigtigt at bruge fx en flanform i stedet for springforme, som kan lække.

Kageblandingen er ret tynd, så det er vigtigt at bruge fx en flanform i stedet for springforme, som kan lække.