Det er nok ikke gået din næse forbi, at sund livsstil er et af de store emner, så snart man åbner en avis, et magasin eller andet læsestof. Det er der skam også en god grund til, hvorfor man ikke skal rynke på næsen af det. For sunde og nærende måltider er godt for dig – ikke kun i forhold til en slank linje, men også i forhold til dit eget velvære. Du vil efter kort tid kunne mærke, at du har mere energi, er langt mere glad og har mere overskud til dagens mange gøremål. Du har nok derfor også hørt, at et sundt og nærende morgenmåltid gavner dig langt op ad dagen. Netop det vil jeg gerne give dig lidt inspiration til. Derfor får du nogle opskrifter, som ikke vil skrige alt for meget af sundhed og kedsomhed. Det bliver godt!

Sund morgenmad med skyr

Skyr er et rigtig godt valg, når det gælder morgenmad. Det er yderst nærende, og så giver det dig en dejlig mæthedsfornemmelse grundet det høje proteinindhold. Islændingene har virkelig skudt papegøjen med dette produkt!

Skyr med smørristede havregryn, jordbær og banan!

Ingredienser: 4 pers.

 • 2 del havregryn
 • 2 spsk sukker
 • 800 g skyr (vælg den du bedst kan lide)
 • 1 dl minimælk
 • 200 g jordbær
 • 2 spsk smør
 • 2 stk bananer

Sådan gør du

 1. Smelt smørret på en slip-let pande og vend havregryn og sukker godt, ved middelvarme, til det er gyldent. Læg det til afkøling på bagepapir. (Det kan evt. gøres om aftenen, hvis tiden om morgenen er meget presset).
 2. Rør skyr med mælk og fordel det i 4 tallerkner.
 3. Skær jordbær og banan i små stykker.
 4. Fordel de ristede havregryn på skyr og fordel frugten på de 4 portioner.
 5. Værsgod, så er der lækker morgenmad!

Mexicanske æg

Æg er en herlig kilde til et sundt og nærende morgenmåltid grundet dets høje indhold af proteiner. Derfor er denne opskrift ideel til dig, som gerne vil ud af døren med en dejlig, mættende fornemmelse i maven.

Ingredienser: 2 pers.

2 majstortillaer eller 1 fuldkornstortilla
olivenolie
1 fed hvidløg
½ løg
½ grøn peberfrugt
5 æg
salt
1 tomat
1 grøn chili, f.eks. jalapeno
en håndfuld koriander
evt. hotsauce

Sådan gør du

 1. Klip tortillaerne i korte strimler, og steg dem i olie på en varm pande i et minut eller to, til de er lidt sprøde. Tag dem af panden.
 2. Skær hvidløget i tynde skiver, hak løget fint, skær peberfrugten i små tern, og pisk æggene med lidt salt.
 3. Sautér hvidløg og løg på den varme pande, de skal ikke tage farve, men blive dejligt bløde, ca. 2-3 min. Tilsæt peberfrugt og derefter æg. Lad det stege, til det næsten er røræg.
 4. Skær imens tomaten i kvarter, fjern kernerne, og kassér dem, og skær tomatkødet i tern. Hak chilien (kassér frøene, hvis du ikke vil have dine æg for stærke). Tilsæt tomat og chili efter smag, og steg æggene færdige. Smag til med salt, og servér straks med koriander og evt. en god hot sauce.

Jeg håber, opskrifterne var gode inspirationskilder til anderledes, godt og sundt morgenmad – ellers kan du finde flere lige så lækre opskrifter på denne hjemmeside, som jeg ofte også selv bruger.