Påsken er lige om hjørnet, og det betyder, at der snart skal handles ind til påskens mange påskefrokoster. Påsken har egentligt ikke nogen tradition, hvad angår maden. Dog forbinder de fleste alligevel påsken med lam, æg og gule/grønne farver – ligeledes i maden. Så mangler du ideer til, hvad du kan sætte på bordet til diverse påskefrokoster? Så med her på indlægget, da jeg vil forsøge at give dig de bedste opskrifter, jeg kender til!

Påskefrokost opskrifter

Solæg

Du har måske hørt til det. Hvis ikke, kan jeg fortælle dig, at det er en spøjs sønderjysk tradition, hvor æg er kogt i en bestemt lage. Det smager specielt, men kan du lide det, vil du spise dig fuldstændig mæt i retten.

Ingredienser:

  • 1 liter vand
  • 150 g groft salt
  • 500 g fintsnittet rødkål
  • 8 æg
  • 1 liter vand

Kom vand, salt og rødkål i en gryde og kog det ved jævn varme og under låg i ca. ½ time. Hæld blandingen i en sigte over en skål. Kasser rødkålen og lad det blå vand køle af.

Kom æggene i en gryde med koldt vand. Bring vandet i kog og kog æggene ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Bank æggeskallerne let, så de revner, og læg æggene i det blå vand. Stil det dækket i køleskabet i ca. 2 døgn. Om 2 døgn er æggene klar til servering – og du vil få en dejlig overraskelse, når du piller æggene. Pil æggeblommen nænsomt ud, fyld med sennep og kom æggeblommen i igen. Mums, så er der serveret!

Skidne æg

Skidne æg er en herlig ret, som smager skønt til påskefrokost!

Ingredienser:

  • 8 æg

Sennepssauce

  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 12 liter mælk
  • 3 spsk dijonsennep
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friskklippet karse

Tilbehør

  • 240 g groft rugbrød
  1. Kom æggene i en gryde med koldt vand – vandet skal stå et par cm op i gryden. Bring vandet i kog og kog æggene “smilende” ved svag varme og under låg i 6-8 min.
  2. Smelt imens smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rør melet i og bag blandingen godt sammen.Tilsæt halvdelen af mælken under kraftig piskning. Pisk resten af mælken i lidt efter lidt. Kom sennep, salt og peber i og lad saucen koge ved svag varme og under omrøring, i ca. 5 min. Smag til.

Du kan finde meget mere inspiration til påskens frokoster her.