December måned er jo traditionen tro den dyreste måned i året, den vådeste måned og også den måned, hvor vi spiser mest i. Så kaloriemæssigt bør man passe på, men det er svært at spise fedtfattigt i julemåneden, som jo lokker med alle de dejlige og ofte halvfede retter, som vi kender fra de mange års traditioner. Det hele skylles godt ned med øl og vin. Julen er som bekendt traditionernes tid og hjerternes fest, hvor hygge og samvær med venner, familie og kolleger står i centrum. Her er man fælles om at nyde hinandens gode selskab og de fantastiske og lækre retter, som er en del af vore alles juleminder.

Når man vælger en traditionel julefrokost menu, betyder det ikke nødvendigvis, at der ikke er plads til nye og moderne ”indslag”. De traditionelle retter kan nemt og hurtigt suppleres med lækre salater, spændende dressinger, smagfuldt brød, fantastiske kartoffel retter, danske og udenlandske oste og skønne desserter. Hvorfor ikke skabe den hyggeligste og festligste julestemning med den julemad, som får englene til at synge og juleklokkerne til at bimle? Læs her om de mange muligheder, som man kan sætte på bordet:

 

Leverposteje:
Farmors leverpostej
Kalveleverpostej
Kyllingeleverpostej
Leverpostej med rodfrugter
Pølser:
Medisterpølse og specielle pølser:
Medisterpølse
Næsten klassisk medisterpølse med trøfler, sønderjysk grønlangkål og sherry glaserede løg

Rullepølser:
Kalverullepølse
Minirullepølse med persille og abrikoser
Rullepølse
Rullepølse med tørrede svampe

Sylte, rillettes og terrin:
Hvidvinssylte med oliven og rødbederelish
Presset svinesylte fra Skagen
Sylte af svineskank
Sylte af ungkvægskank med grønkålsalat
Min mors “pork pie”
Portionsanrettet svinebov med jordskokker og linser svøbt i serrannoskinke
Rillettes af gris
Rillettes af svinekæber, kartofler og savoykål med tomatchutney
Rillettes på fire forskellige måder
Æbleskiver med rillettes

TRADITIONEL JULEFROKOST:
Farmors leverpostej
Farseret ribbenssteg
Flæskesteg af svinekam med salat af rødkål og rucola
Medisterpølse
Mørbradbøffer i fad med champignon
Mørbradbøffer med bløde løg
Presset svinesylte fra Skagen
Rullepølse
Ribbenssteg med rødløgskompot
Sylte af svineskank
Æbleflæsk

MODERNE JULEFROKOST:
1-2-3 julemørbrad
Auberginesushi
Brændende kærlighed a la 2004
Carpaccio af Filet Royal med mizuna og radiser
Carpaccio af kalvefilet
Fyldt ribbenssteg med appelsin-sellerisalat
Hvidvinssylte med oliven og rødbederelish
Julerimmet inderlår af ungkvæg med sprøde jordskokker, pærer og peberrod
Medaljoner af svinefilet med vintergrønt
Mørbradbøffer med mandel-pesto og ginsyltede løg
Mørbradbøf med sveskekompot
Mørbradbøffer med rødkålssalat
Norsk jule tyndribbe med rødkålssalat
Nøddefrikadeller med cognac og krydderurter
Ribbenssteg i “beton”
FEDTFATTIG JULEFROKOST:
Filet Royal med rosmarin og tranebær
Leverpostej med rodfrugter
Minirullepølse med persille og abrikoser
Sauté-skiver med røget mørbrad og æbler

BØRNENES JULEFROKOST:
Børnenes flæskesteg af svinekam med sprød svær
Kold nudelsalat i kræmmerhuse
Pandekager med kødfyld
Pepperoni frikadeller med kanel