Julefrokosten er et af årets højdepunkt, hvad end det er med firmaet, familien eller vennerne. Men det kan være et stort arbejde at stå alene med madlavningen, da der hører mange lækre, men også krævende, retter til et dansk julefrokostbord. Vi kommer med gode råd til, hvordan I nemt ordner maden til årets store fest.

Uddeleger opgaverne

Det ville være en smart, nemt og retfærdig løsning, hvis I alle stod for en ret eller to hver. På den måde vil I stadig få det præcis samme at spise, men arbejdsopgaven vil være langt mere overskuelig. Hvis der er retter, der er dyrere at lave end andre, kan I med fordel hente app’en WeShare, hvor I nemt og hurtigt kan skrive jeres udgifter ind. Dernæst vil app’en lave regnestykket for jer.

Bestil mad udefra

Skal årets julefrokost være noget særligt, kan I bestille mad udefra og dermed helt undgå at stå for maden selv. Der findes utallige af lækre julefrokostmenuer i forskellige størrelser til forskellige priser. Derfor vil der med sikkerhed også være en menu i en størrelse og et prisleje, der passer jer.

Ved at bestille maden udefra frigør I mere tid til noget andet. Måske socialt samvær eller en anden praktisk ting, der skal ordnes i forbindelse med det travle juleprogram. Det gør julefrokosten til en lidt mere speciel anledning, og det fortjener den også.

Brug madlavningen som teambuilding

Hvis I skal holde firmajulefrokost, kan du som chef slå to fluer med ét smæk ved at bruge madlavningen som teambuilding. Aftal med dine kolleger at dagen starter i dagstimerne til madlavning i grupper. På den måde får I en hyggelig, men også lærerig dag i hinandens selskab – og maden, den er I fælles om at lave. Det skaber både en social og sjov dag, overskuelighed og et tættere bånd til hinanden.