Så står juletiden snart for døren, og det betyder for mange af os, at invitationer til julefrokoster snart begynder at vælte ind. Det betyder ligeledes for mange af os, der selv står for forberedelserne til årets julefrokost, at vi nu snart skal i gang med at få styr på alle detaljerne, så det bliver en alletiders julefrokost.

Begynd med forberedelserne i god tid!

Uanset om du skal arrangere julefrokosten for dine kollegaer, venner eller for familien så er det altid en god ide at være ude i god tid. Dette kan ikke understreges nok: hvis du først begynder med planlægningen i sidste øjeblik, så kan det i værste tilfælde betyde, at du går på kompromis med visse aspekter af festen, og det er ikke optimalt for nogen.

Du skal gerne kunne tage med til julefrokosten med vished om, at det hele spiller til absolut UG. En god tommelfingerregel du kan følge er, at du gerne skal begynde gerne 2-3 måneder, før festen skal ligge.

Få folk i godt humør med sjove indslag

Der er en lang række ting, der skal være styr på. Herunder selvfølgelig mad, udvælgelse af festlokale med mere. Disse plejer der dog som regel relativt hurtigt at komme styr på. Det, som derimod kan afgøre om I får en fest man vil mindes med et stort smil er, hvorledes underholdningen har været i top eller ej. Med den helt rette underholdning til julefrokosten sikrer du, at alle tænker tilbage på den gode fest!

Her er et par forslag til julefrokost-lege og indslag:

  • Lav en pakkeleg
  • Nej-legen. Ingen må sige ordet “Nej” under middagen. For hvert nej skal man drikke et shot.
  • Den klassiske stoleleg
  • Tip en 13er
  • Lav en julequiz.

GUIDE: find flere underholdende indslag til julefrokosten her.

Prøv med en god icebreaker-leg

Det er vigtigt, at du som arrangør hurtigt sikrer, at stemningen kommer op i det højeste luftlag. Derfor er det altid en sikker vinder, hvis du lægger et sjovt og finurligt indslag lige i starten, så den fungerer som en god icebreaker leg, hvor gæsterne hurtigt bliver rystet sammen. Dette er især en god ide til større firmaer, hvor der er flere afdelinger, som måske ikke har den store kontakt på daglig basis.

Vi håber I får en god julefrokost!

Det var lige nogle af de gode forslag til at afholde den perfekte julefrokost. Jeg håber, du har kunne bruge nogle af rådene fra guiden. En julefrokost er noget, som de fleste går og ser frem til længe inden den skal afholdes, og derfor har du som arrangør en pligt til at gøre så meget ud af den som muligt!