Nu er det desværre allerede blevet januar igen, hvilket betyder at julens fede og ikke mindst hyggelige mad er forbi. Det betyder derfor også, at der igen skal tænkes på hurtige løsninger til aftensmaden, så man kan komme hurtigt videre i teksten. Det vil jeg meget gerne hjælpe dig med – uden du skal tænke “Åh gud, ikke slankemad igen…”. For det vil jeg gerne spare dig for, da jeg ikke selv bryder mig om at pålægge ellers god mad titlen “slankemad”. Derfor vil jeg gerne give dig nogle gode opskrifter på ret velsmagende og hurtig aftensmad!

Lakseruller med flødeost

Ingredienser: 4 pers.

  • 75 g Buko Pikant Light
  • 1 hvedemelstortilla (ca. 25 cm i diameter)
  • ½ pakke rucolasalat
  • 100 g røget laks i tynde skiver
  • 1 12 liter blandet grøn salat, fx hjertesalat, rucola og brøndkarse
  • 8 kogte, pillede kinarejer med halevifte (eller hvad man selv lyster)
  • 8 limebåde
  • 4 træspyd

Fremgangsmåde

  1. Smør flødeosten ud på hvedetortillaen og fordel rucola herpå.
  2. Læg lakseskiverne i et lag og rul tortillaen sammen. Pak den ind i film og læg den i køleskabet i ca. 1 time. Mindre tid kan også sagtens gøre det, hvis du har meget travlt.
  3. Fordel rejer og limebåde på spyddene og læg dem i køleskabet indtil serveringen.
  4. Fordel salaten på tallerkener.
  5. Skær lakserullen i 1½ cm skiver og anret 3 skiver på hver tallerken sammen med et spyd. Server straks.

Som ekstra kan du evt. dryppe en olie/eddike dressing over salaten. Hvis lakserullerne skal udgøre et hovedmåltid, kan man blot lave en hel pandekage til hver. Så skal der blot handles lidt mere fyld ind.

Pitabrød med krydret rødspætte

Dette er også et godt bud på hurtig aftensmad, da du kan købe pitabrødene færdigbagt. Derfor kan du nøjes med at fokusere helt og holdent på fyldet. Kan du eller eventuelle børn ikke lide fisk, så kan det byttes ud med krydret kylling eller lignende.

Ingredienser: 4 pers.

  • 2 dl letmælksyoghurt
  • 500 g rødspættefilet
  • 1/2 tsk paprika
  • 1/2 tsk karry
  • 2 spsk rasp
  • 2 spsk rapsolie
  • 6 stk grove pitabrød

Fremgangsmåde

  1. Rør yoghurten med ½ tsk salt og lidt peber (smag evt. til for mere)
  2. Skær rødspættefileterne (ell. kylling) i strimler.
  3. Bland paprika, karry, rasp og ½ tsk salt sammen på en tallerken.
  4. Vend rødspættestrimlerne i krydderiblandingen.
  5. Varm olien op på en pande, og steg fisken i olien i 1-2 min.
  6. Ryst af og til panden, så fisken bliver stegt på alle sider.
  7. Varm pitabrødene som angivet på emballagen.
  8. Fyld pitabrødene med blandet salat, fisk og yoghurt, og servér med det samme.
  9. Servér evt. pitabrød, salat, yoghurt og fisk i skåle på bordet, så man selv kan fylde sit pitabrød.

Jeg er selv stor fan af pitabrød, da det virkelig smager helt fantastisk på en travl hverdag. Har man lidt mere overskud, kan man også bage brødene helt selv – så smager retten endnu bedre.

Jeg håber, jeg har kunnet give dig lidt inspiration. Har det ikke været nok eller tilstrækkeligt, kan du altid besøge denne hjemmeside. Den kommer med rigtig gode forslag til hurtige retter til aftensmad.

Velbekomme.