En af de tungere desserter, uden dog at være direkte klæbende, er helt klart chokolademousse. Det er på alle måder e tung men forførende dessert, der passer glimrende sammen med et glas sherry eller cognac. Som med så mange ting findes der dog i dag et hav af forskellige opskrifter på moussen.
Den klassiske
Den helt klassiske og enkle chokolademousse er ufattelig let at lave. En af de nok hurtigste opskrifter kan du finde på nettet. Man skal bare have en æggeblomme og sukker blanding og i den hælder man så chokolade og piskefløde Derefter afkøler man i køleskabet og voila så er der serveret.
De trendy
Som sagt findes der jo også mere interessante opskrifter på chokolademousse. Et spændende twist finder man i den her opskrift i Femina, hvor chokolademoussen bliver piftet op med nogle sukkerristede pistacienødder. Smager rigtig lækkert, er let at lave og så gør det desserten lidt mindre klæg. Hvis du er mere til hvid chokolade kan man også let twiste retten med det. På en online kogebogsportal fandt jeg ikke mindre en tre ret lette opskrifter på hvid chokolademousse. Lækkert.
Har du endnu flere twists du kan byde ind med så del dem med vores læsere ved at skrive en kommentar nederest på siden.