Nu nærmer årstiden sig til, at studenterne snart får deres traditionelle røde studenterhue efter endt eksamen, og de skal besøge klassens forældre på en klassisk tur i hestevogn, bus eller lastbil. Der vil normalt ankomme 20-25 gæster fra klassen og blive i en halv times tid og hygge sig hos forældrene, da turen har et stramt tidsskema, og de skal videre til de næste forældre. Hvert sted får man ofte serveret en velkomstdrink eller sodavand samt lidt lækkerier, der blandt andet kan bestå af disse forslag:

  • Snacks og chips
  • Sushi, pindemadder
  • Lune retter buffet
  • Frugt
  • Is

Catering eller gør-det-selv

Det kan jo være nemt og billigt at lave en stor punch og cocktailskål med drikkevarer såsom øl og sodavand, og også chips og isdesserter er forholdsvist nemme at anrette selv. Hvad angår maden vælger mange at give opgaven med snack til studenterfest til Jespers Torvekøkken eller et tilsvarende cateringfirma, der netop specialiserer sig i denne slags arrangementer. Der er både fordele og ulemper ved at anvende cateringfirma, da den samlede pris sikkert kan blive lidt dyrere, end hvis man selv står for det hele. Ulempen ved at stå for det hele selv er, at det faktisk kan tage en del tid at få indkøbt de forskellige råvarer, lavet maden og at få anrettet den på en indbydende måde og servere den, og man skal jo også være dygtig i et køkken. Hvis man gør det hele selv, så kan man derfor spare nogle penge, og man får det præcist, sådan som man ønsker det, så der er både fordel og ulemper ved dette.

Menuen til studenterfesten

Det går ud på at forberede spændende, små, lette og sunde snack til studenterfest, da man må tænke på, at de skal besøge mange andre forældre på turen, og der skal gerne kunne klemmes en lille godbid ned hvert sted, så det skal ikke være tunge måltider som kartofler, bøf og sovs. Man bør overveje kolde retter, da vejret alligevel er varmt, og man kan ikke helt være sikker på tidspunktet, de kommer på. Man kan med succes lave buffetanretninger med fingermadder, pindemader, sandwich, is og frugt-anretninger, samt chips og drikkevarer. Man kan også grille pølser, koteletter og steaks, men det er nok kun de færreste, der kan klemme meget ned.