Selvom der er mange måneder til konfirmationstiden i 2018, så bør man allerede nu begynde at reservere både mad, serveringspersonale og lokaler, hvis man står og skal arrangere en konfirmation 2018. Der er nemlig rift om de gode steder og de bedste leverandører af konfirmationsmad, og det hele foregår i en relativ kort periode, hvor der er tryk på i branchen. Der er ofte en stor og uoverskuelig opgave at stå for mad og servering selv, når hele familien er inviteret til stor konfirmationsfest.
På denne ekstraordinære dag vælger de fleste derfor at ofre noget på, at alle får en god dag. For få hundrede kr. pr. kuvert kan man få lækker konfirmationsmad leveret fra professionelle cateringsfirmaer, der ved hvordan man anretter et smukt måltid, der smager godt. Maden er en vigtig del af festlighederne på konfirmationsdagen, og derfor bør man heller ikke selv stå for madlavning og servering på denne vigtige dag.
Muligheder for mad og lokaler
Man bør naturligvis foretage det endelige valg ud fra økonomi og specielle ønsker samt ud fra antallet af gæster til festen. En mulighed kunne nemlig være at afholde festen derhjemme, hvis man kan få fat i borde og stole nok. Så kunne man nemlig nøjes med at få maden leveret af et cateringfirma, således man selv blot skal planlægge serveringen samt drikkevarerne, hvilket mange firmaer nu også kan stå for. Bor man i Københavnsområdet, så findes der i Søborg firmaet Jespers Torvekøkken, der kan arrangere jeres konfirmation 2018, da de netop står for den slags arrangementer.
I kan nu også vælge at leje forsamlingshus eller fælleshus, hvis I ikke har plads derhjemme til mange gæster. Hvis prisen ikke er så afgørende, så vil den ultimative fest nok være at invitere gæsterne til et længere kro- eller hotelophold, da man jo også her kan få dejlig mad på konfirmationsdagen. De fleste vælger den økonomiske løsning fra et cateringsfirma, der ofte ligger et sted i området 200-400 kr. pr. kuvert.
Hvad får man for pengene?
Man får temmelig meget for prisen, når man bestiller catering mad til konfirmationen. Man kan muligvis tilberede menuen selv den halve pris, men dels kræver det masser af tid til at finde de rette råvarer i god kvalitet, men måltidet skal også tilberedes på den rette måde og anrettes smukt for øjet. Dette kan de færreste klare, og derfor er det en overkommelig luksusudgift at få lækker mad på konfirmationsdagen bragt udefra.
Mange vælger den gammeldags metode med et vist antal portionsanretninger med forret, hovedret og dessert, mens der er flere fordele ved at vælge en lækker konfirmationsbuffet. Ved buffet opstår der sjældent så meget madspild, og alle får den slags mad, de helst vil have. Man kan som regel sammensætte sin helt egen menu til konfirmationsdagen, mens en buffet kunne være med disse retter:
- Italiensk pølse med oliven.
- Serranoskinke med melon.
- Varmrøget laks med syltet grønt og hjemmelavet pesto.
- Saltet torsk med kartoffel og chili aioli.
- Saltede mandler med hjemmelavet tapenade samt brød og smør.
- Oksefilet krydret med spicy tomat samt smørdampet grønt.
- Kartofler med rødvinssauce.
- Kylling stegt med citron og timian på en bund af asparges.
- Kartoffelsalat med springløg og parmesanflager.
- Salat med friske tomater, mozzarella, skalotteløg og basilikum.
- Frillicesalat med grønne ærter, hvide salatløg og kærnemælksdressing.
- Lakrids tiramisu med friske bær og karamelliseret nødder.
- Rabarbertærte med mascarponecreme på en mazarinbund.