Thailands køkken er et køkken, som fortjener stor opmærksomhed. Det er ærgeligt, at det bliver glemt bag de store populære køkkener som det italienske, franske og mexicanske. Det thailandske køkken fortjener mindst lige så meget plads på spisebordene rundt om i de danske hjem, da der ikke findes noget mere velsmagende en sommeraften end thai mad. Den friske og krydrede smag gør deres retter til et rigtig godt bud på en god hverdags- eller weekendret. Især nedenstående ret er et godt bud på en fantastisk start på weekenden!

Pad Thai

Ingredienser: 2-3 pers.

200 gr. kylling (eller andet kød)
3 stk. fed hvidløg
2 spsk. sukker eller rørsukker
200 gr. nudler.
3 spsk. fiskesovs
3 spsk. Pad Thai paste
2 æg.
1 – 2 stk. gulerødder (alt efter størrelsen)
1 bundt. forårsløg.
1 håndfuld friske bønnespirer.
3 – 4 spsk peanuts
1 stk. lime
3 spsk. olie.

Sådan gør du

  1. Rens kyllingen godt, skær den i aflange og tynde pæne strimler.
  2. Pil hvidløg og mas dem med den flade side af kniven, hak dem fint.
  3. Peanuts hakkes fint (brug en maskine til at hakke dem – alternativt kan de knuses med en morter).
  4. Skyld dine bønnespirer godt, skær gulerødderne i tynde aflange strimler (eller er du doven som mig, så fortsæt med skrælleren).
  5. Hak dine forårsløg fint.
  6. Sæt en gryde over med vand og putter nudlerne i når vandet koger.
  7. Varm samtidig olien op  i en wok eller en dyb pande.
  8. Når olien ryger, tilsættes hvidløg og de steges til de er gyldne.
  9. Tilsæt kødet og steg det indtil det er færdigt.
  10. Nu skulle dine nudler også være færdige og de skyldes lige hurtigt under koldt vand inden de hældes oven i kød og hvidløg.
  11. Tilsæt Pad Thai pasten og bland det hele godt.
  12. Herefter tilsættes fiskesovs, sukker, halvdelen af de knuste peanuts, bønnespirer og de to æg. Det hele vendes endnu en gang godt og grundigt.
  13. Husk at når du tilsætter æg i maden på denne måde, så er det meget vigtigt at det bliver varmet ordentligt igennem (og med tankerne på alle de skriverier der var om bønnespirer og sygdomme for ikke så lang tid siden, så gælder det samme for dem).
  14. Til sidst tilsættes forårsløg og gulerødder og det hele vendes en sidste gang.
  15. Når det hele er anrettet på tallerkener eller et fad, så hældes det sidste af de knuste peanuts over og limen deles i 4 – 8 både og fordeles ligeledes.

Velbekomme og god weekend!