Fyn er fin, som man siger. Fin for sin flotte og dejlige natur, som er lidt mere tropisk end resten af Danmark, og fin for dets mange anderledes delikatesser.

Chokolade-lækkerier

Et af Fyns lækkerier er Odense Chokoladehus, som er en lille familieejet chokoladebutik med eget chokoladekøkken i hjertet af Odense. Chokoladehuset står for håndværk, kvalitet, kreativitet og hygge – lige som man gerne vil have det. De laver eksklusive kager og chokolader i det åbne chokoladeværksted, hvor kunderne kan følge med i den daglige produktion og komme i tæt kontakt med fagfolk, der både producerer og ekspederer (hvilket gør det ekstra spændende at give det et besøg). Chokoladehuset er så absolut en unik chokoladebutik, hvor chokoladen er håndlavet med omhu. Du vil hurtigt kunne smage (det kunne jeg), at det ikke er masseproduceret på samlebånd. Det er derfor ikke penge ud af vinduet at købe en masse chokolade-lækkerier med hjem fra Odense!

 

Lækker is fra Skarø

Hvis der er en ting, du skal unde dig selv, så er det is fra Skarø. For at give en uddybning, er det en serie økologisk is baseret på rene, danske kvalitetsråvarer. Som navnet siger, bliver isen til på Skarø – en lille ø med blot 37 beboere i det Sydfynske øhav. Mere eksotisk og intens bliver det ikke! Isen tilbydes endda i tre kategorier, hvoraf man ikke kan anbefale nogen af dem mere end andre, da de smager pragtfuldt alle sammen. De tre kategorier er: gourmetis, softice og specialdesignet is. Noget som helt sikkert vil få dig til at købe is fra Skarø et par gange over sommeren er, at den adskiller sig fra andre isprodukter, da den er baseret på birkesaft og sukkertang.  Både birkesaft og sukkertang har nogle vidunderlige egenskaber, som gør dem særdeles velegnet til at bruge i is. Overvej det kraftigt, når sommeren kommer for fulde drøn – for det er en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.

 

0 0 votes
Article Rating