Bagemåtter af silikone vinder mere og mere frem i de danske køkkener, og det er der en god grund til. De gør det let at være bagemester i sit eget køkken, de mindsker brugen af bagepapir, og de er lette at genbruge. Man kan umiddelbart tænke, at det er mærkeligt at putte silikone ind i en ovn. Det ligner nemlig materiale, der kunne finde på at smelte og afgive skadelige stoffer til maden.

Når du skal have en bagemåtte af silikone, så skal det da også være af silikone, der er godkendt til fødevarer. Men når du har fundet sådan en, så kan du trygt komme den i ovnen, og hvis du for eksempel vælger en bagemåtte fra silcofa.dk, så kan bagemåtten ofte holde til en temperatur på -60°C til +230°C.

Silikonebagemåtter gør det nemt at arbejde med dejen

Hvis du bruger en bagemåtte, kan du faktisk benytte den som en del af ælteprocessen. På den måde får du ikke ”dej-fingre”, og du kan derfor let få lavet en dej med den rigtige konsistens. Det bliver således ikke et problem at tilføje mere mel til dejen undervejs, fordi du har dine hænder fri og rene. Hvis du for eksempel skal lave bolsjer, er en silikonemåtte også en god ide, da du også her kan bruge den til at ælte den varme bolsjemasse med.

Bagemåtter af silikone sparer på papiret og pengene

Du behøver ikke længere at huske på at købe bagepapir. Du slipper også for den eventuelt dårlige samvittighed, du måske har fået, hver gang du har taget et nyt ark eller revet en ny mængde af din bagepapirsrulle. Hvis du måske tit bager boller, kan det let betale sig at få fingre i en silikonemåtte, da det er et engangskøb, hvorimod du tit skal have pengene op af lommen, når du skal investere i bagepapir. De fleste produkter af silikone til madlavning kan tåle at komme i opvaskemaskinen.

0 0 vote
Article Rating