Valentinsdag nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at du snart skal til at planlægge en rigtig romantisk aften sammen med dig partner. Romantik og god mad er to elementer, som ofte bliver forbundet, når tankerne ledes hen på Valentinsdag. Det er ikke så underligt, for det er netop dagen, hvor der virkelig skal hygges igennem på alle punkter. Derfor må du endelig ikke skrue ned for romantikken, når det gælder middagen. Derfor får du lidt inspiration til, hvordan du sammensætter en rigtig lækker middag til valentinsdag.

 

En lækker appetitvækker

Når det er Valentinsdag, kan man ikke skrue ned for antallet af retter. Derfor skal der også være en appetitvækker/forret på menukortet. Der skal ikke hastes igennem middagen, og det gøres bedst ved at servere en 3-retters menu.

Server endelig gerne østers, da det er en klassiker på Valentinsdag. Gør lidt ekstra ud af det, og server dem sammen med champagnesauce – mere eksotisk og romantisk bliver det ikke! Er østers ikke lige dig, er kammuslinger et godt alternativ – du kan også tage et kig på vores lækre forretter her.

 

En delikat hovedret

Når det nu er Valentinsdag, må man gerne tænke lidt i klichéer. I sidder to meget forelskede mennesker ved et bord, og kigger hinanden dybt i øjnene hele aftenen. Hvad ville være passende at servere? Korrekt, en lækker og delikat omgang spaghetti med kødboller, præcis som Lady og Vagabonden. Opgrader retten ved at bruge frisk pasta, og tilføj samtidig også gerne ekstra krydderier til kødbollerne. Lav det hele selv, da det giver en ret, som smager lige så fantastisk, som det ser ud.

 

En romantisk dessert

Hvad tænker du på til dessert, når nu leder tankerne hen på romantik og Valentinsdag? Chokolade! Der findes ikke noget mere romantisk end chokolade til dessert på en aften som Valentines. Lav den bedste chokoladekage du kan komme i tanker om (eller lån en opskrift fra Mette Blomsterberg), og server den lun med italiensk vaniljeis. Det vil være den perfekte afslutning på den perfekte middag. Se alle vores dessert-opskrifter her.

Mere skal der ikke til for at gøre Valentinsdag til en dag, der er lidt mere speciel end alle andre dage. Planlæg det i god tid for at nå frem til det bedste resultat. Du vil ende med en partner, som er rigtig glad for dig det næste lange stykke tid efterfølgende.