Julen er om noget blevet en tid på året, hvor vi synder lidt ekstra med snacks, konfekt, tung og fed julemad med mere. Vi skal helst spise en masse og gerne ofte. Derudover kommer der i denne tid også en masse alkohol på bordet. Så hvordan undgår man lige at tage 4+ kilo på henover julen og nytåret? Hvordan du undgår det, finder du svar på her. 

Den mest logiske løsning på at undgå at tage 3-5 kilo på henover julen er at droppe julemaden fuldstændigt. Men, det er lettere sagt end gjort og heller ikke så ligetil. Du skal jo også mærke, det er jul! Der må derfor findes en anden løsning på problemet.

Inviter på sund julefrokost

Det kan faktisk godt lade sig gøre og julen går ikke under af det! Julemad behøver ikke kun bestå af andesteg, flæskesteg, brune kartofler og ris a la mande. Det er mindst lige så velsmagende at sætte tænderne i en lækker rødkålssalat med granatæblekerner og appelsin med ovnbagte kartofler som i brune kartofler og gammeldags hvidkål. Udover at det er sundt er fordelen også, at du ikke bliver oppustet eller bliver træt af traditionel julemad, inden juleaften nærmer sig.

Hvad skal du servere?

Kød: 

I stedet for den fede andesteg og salte svær kan du med fordel vælge at servere frikadeller, ovnstegt kylling eller kalkun. Det er mindst lige så velsmagende som anden og grisen og giver dig en meget bedre fornemmelse i kroppen efterfølgende!

Kartofler: 

I stedet for de hvide kartofler med brun sovs og de brunede kartofler, kan du med fordel vælge at servere sweet potatoes i stedet for. De tager lidt tid at forberede, men har en naturlig sødme.

Er du ikke så meget til søde kartofler, er ovnstegte kartofler vendt i en god marinade også et velsmagende bud.

Tilbehør: 

Server gerne en vintersalat med rødkål, granatæblekerner, æbler og appelsiner med karameliserede mandler som tilbehør til kødet og kartoflerne. Det er en god salat med bid i, som både rummer det sødlige og syrlige, hvilket er et anderledes men skønt alternativ til den fede hvidkål og sukkerholdige rødkål på glas.

Server også gerne lidt brød til – så er du helt sikker på, at dine gæster ikke går sultne fra din julefrokost.

Vil du gerne finde yderligere inspiration til en sund og anderledes julefrokost, finder du det på den inspirerende madblog Madling.dk.

0 0 votes
Article Rating