Ofte er én af de sværeste opgaver ved en gourmetmiddag at komponere menuen. Man vil jo dels gerne levere en ny og spændende ret, og det dur som regel ikke at servere en menu, man har serveret for gæsterne ved en tidligere lejlighed, så det kan ofte være rart med ny inspiration og nye opskrifter. Det er jo altid en behagelig følelse, hvis man kan fremtrylle en spændende kulinarisk ret, hvilket vil imponere gæsterne. Her kommer der en komplet beskrivelse af en fire-retters menu med alt hvad dertil hører. Måltidet kan næppe undgå at blive en succes, da der er tale om ingredienserne champagne, østers, rødt kød, chili og flydende chokolade.

 

Velkomstsnack, forret, hovedret samt dessert

Man starter med at tilbyde gæsterne en snack før middagen som en lille aperitif, der kan bestå af østers med en asiatisk soja-citrussauce, ingefær og forårsløg. Man serverer en god champagne til denne snack. Den gode stemning fortsætter med en lækker forret, som er en lynstegt tun med æble-mangosalsa og ærtespirer. Til hovedret kan man overraske sine gæster med noget godt kød som ribeye med harissa-smør serveret med salat i grove stykker og rå grøntsager, som man kan dyppe i jordskokkehummus i. Desserten bør serveres med to kuverter på hver tallerken, hvilket giver en mere intim stemning. Her kan en lækker Pavlova dessert være velegnet.

 

Timing og tidsplan

Det er ikke tilstrækkeligt blot at kunne skabe dette gourmetmåltid, idet timingen er lige så vigtig. Hvert måltid skal være færdiggjort, så det kan serveres frisk på det rette tidspunkt. Pavlova skal derfor bages dagen i forvejen, og man bør også i god tid før få rørt harissa-smørret samt hummus. Nødderne skal skæres og ristes fint. Et par timer før gæsterne ankommer skal man gøre dette: Bland æble-mangosalsa og krydring af bøffen, der nu skal stå og få stuetemperatur. Åbn østers, der nu skal stilles på køl. Dernæst skærer man grøntsagerne og skyller salaten. En halv times tid før gæsternes ankomst kan man så stege tunen, hvorefter man tager hummus, smør og østers ud af køleskabet. Kort før og under middagen kan man anrette østers og tun. Nu steges kødet, hvorefter man smelter chokoladen. Til sidst anretter man salaten.