Sommeren er endelig ved at vise sig, hvilket betyder, at det er ved at være tid til at forberede sommerens lækre desserter. Det bedste ved sommeren er så absolut at kunne sidde ude på terrassen med et koldt glas vin og en lækker dessert, som kun er forbeholdt sommeren. Da jeg ikke kan få nok af desserter, vil jeg herunder give jer opskrifter på mine absolut to yndlingsdesserter.

Forfriskende jordbærtærte

Man kan aldrig gå helt galt i byen med en jordbærtærte spækket med søde, danske jordbær. Jeg er helt tosset med jordbær, hvilket gør tærten til en af mine favoritter. Denne jordbærtærte er lavet på mandelmel – jeg synes, det gør tærten ekstra let og sommerlig, da mazarinbundens sødme ikke tynger tærten. Derudover er nøddesmag bare lige mig, og det står i god kontrast til jordbærrenes syrlighed.

Ingredienser og fremgangsmåde

Bunden:

  • 200 g hele mandler (ej smuttede) blendes til mel.
  • 3 æg og 200 g rørsukker piskes godt luftigt sammen.
  • Mandelmel vendes i.
  • Dejen hældes i en tærte- eller springform med bagepapir i bunden.
  • Bages ca. 35 min. på 200 grader.
  • Køles af.
  • Under afkølingen kan man drysse med revet chokolade på toppen, som smelter ud over bunden. Det gør tærten ekstra delikat!

Cremen:

  • 2½ dl piskefløde piskes til skum.
  • 1½ dl creme fraiche vendes i sammen med korn fra ½ stang vanilje og 1 – 2 spsk. sukker (Har du ikke korn fra en vaniljestang, kan du i stedet bruge 1 – 2 spsk. vaniljesukker.)
  • Læg cremen på den afkølede kagebund og sæt den på køl (brug evt. kun noget af cremen og server resten ved siden af).
  • Fordel jordbær over inden servering.
  • TIP: Skulle det umulige ske, at du eller en af dine gæster ikke kan lide jordbær, kan andre frugter sagtens bruges.

Pandekager med is

Når sommeren kommer, skriger maven efter pandekager med is. Det smager hamrende skønt, og derfor får du også en let og hurtig opskrift på gode pandekager herunder. Isen kan du selvfølgelig også selv lave, hvis du har masser af tid i køkkenet.

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 4 æg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 4 dl sødmælk
  • 3 spsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  •  Bland mel, salt, sukker og vaniljesukker i en skål.
  • Kom herefter de våde ingredienser i.
  • Rør godt rundt og stil panden på god varme, hvorefter den senere skrues ned til middelvarme.
  • TIP: Husk at smøre panden en gang imellem.

Kan du ikke få nok, kan du finde en lang række lækre og søde desserter her.

Velbekomme og god sommer!

 

 

 

0 0 vote
Article Rating