Nu ringer skoleklokkerne snart igen, og det betyder dermed også, at madkasserne skal findes frem igen. Som altid vil man gerne give ens børn den perfekte madpakke, som ikke er kedelig samtidig med, at den er sund og lækker. Rugbrød synes derfor ikke altid lige at være sagen – men de kan krydres med et godt pølsehorn som ekstra godbid i madpakken. Så virker rugbrødet pludselig ikke så kedeligt! Så kom endelig i gang med at bage nogle pølsehorn – store som små elsker dem!
Hvordan laver man luftige pølsehorn?
Ingredienser: 20 stk
- 2.5 dl lillefingervarmt vand
- 25 gr gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 1 spsk olie
- 400 gr hvedemel
- 10 gode pølser, skåret i halve
- Evt. sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og olie.
- Kom til sidst melet i og ælt til en glat og blød dej. Måske skal der bruges mere eller mindre mel, så pas på med at tilsætte det hele på én gang.
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
- Slå dejen ned og skær den i 20 stykker.
- Sno hvert stykke til en tynd dejstrimmel og sno den uden om hver halve pølse. Klem godt sammen, så dejen bliver sidende på pølsen ligesom snobrød på en pind.
- Lad hornene efterhæve på en bageplade i ca. 30 minutter, hvorefter de pensles med sammenpisket æg eller bare med lidt vand.
- Bag hornene ved 180 gr i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Lad dem køle af på ovnristen og server dem lune med sennep og ketchup.
TIP: Hvis du alligevel står og skal lave en ordentlig portion boller fryseren og madpakkerne, er det en brillant idé at lave pølsehornene i den forbindelse. Blot lav dobbeltportion af din yndlings bolledej – så slipper du for at røre en dej sammen ad to omgange!