Danskerne er uden tvivl meget svineglade, og det er da heller ikke ude grund. Dansk produceret svinekød er noget af det bedste på det internationale marked, og så er det oven i købet velsmagende samtidig med at det er forholdsvist billigt. Så mangler du ideer til opskrifter med svinekød, fordi du har en masse liggende hjemme i fryseren, så synes jeg du skal læse med her.
Boller i karry
Enten elsker man det, eller også hader man det. Boller i karry er en traditionel ret i de danske hjem, så derfor skal den selvfølgelig med.
- 1 tsk salt
- ½ kg hakket svine- eller kalvekød
- 1 æg
- 1 spsk løg (revet)
- 3 spsk mel
- 2 dl bouillon (eller mælk)
- 1 lille løg (finthakket)
- 3 spsk smør
- ½ spsk karry (gerne mere)
- 1 revet æble (lille)
- 3 spsk mel
- ca. 6 dl af vandet fra kødbollerne
Sådan gør du
- Rør salt i kødet, til det er sejt.
- Rør de øvrige ingredienser i.
- Lad farsen hvile en halv time.
- Bring letsaltet vand i kog.
- Form boller af farsen med en spiseske og kog dem i 8-10 min.
- Svits løg klart i smørret og svits karry med. Tilsæt æble.
- Rør melet i og spæd med væden.
- Kog kort og smag til. Servér bollerne i karrysovsen og byd løse ris til.
En lækker gang boller i karry er nu klar – velbekomme! EN god variation på retten finder du forresten her.
Du kan finde mange flere gode opskrifter inde på Ude og Hjemmes store sektion med opskrifter.