Det mexicanske køkken er smagfuldt og smækfyldt med dejlige krydderier, som giver en god varme under måltidet. Det er ikke så sært, at vi godt kan lide det herhjemme, hvor vejret ofte ligger op til måltider, som giver en god varme indefra. Tilmed er det let at lave, MEN det er ikke en undskyldning for at gøre det alt for let for sig selv – for så smager det ikke godt, og det er ganske synd for retten. Jeg er selv tosset med det mexicanske køkken, så derfor laver jeg selv både pandekager og fyldet. Fyldet forsøger jeg at variere så ofte som muligt, da det giver en god oplevelse af retten hver gang – for så når den ikke at blive kedelig!

Tortilla med kylling og hytteost

Ingredienser: 4 pers.

  • 225 g rensede champignoner
  • 15 g smør
  • 400 g kyllingeinderfileter
  • 2 zittauerløg i tynde strimler
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 rød peberfrugt i mindre stykker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g hytteost med grillet peberfrugt
  • 100 g krydderblanding
  • 6 stk pandekager (hjemmelavede ell. hjemmebragte)

Sådan laver du fyld

  1. Kom champignonerne i en tør pande og rist dem ved jævn varme i ca. 7 min. – tag champignonerne op. Lad fedtstoffet blive gyldent i panden.
  2. Steg kyllingekødet i ca. 3 min. Tilsæt løg og hvidløg og steg i ca. 1½ min.
  3. Tilsæt peberfrugt, ristede champignoner, salt og peber og steg i yderligere ca. 1 min.
  4. Tag panden af varmen og vend hytteost og halvdelen af den revne ost i. Smag til.
  5. Varm tortillaerne efter anvisningen på emballagen (hvis du har valgt de hjemmebragte) eller lun pandekagerne i et fad med stanniol i ovnen, hvis du har bagt dem inden. Fordel fyldet midt på de lune tortillaer. Fold tortillaerne som en aflang konvolut. Læg dem med lukningen nedad, på en plade med bagepapir og drys med resten af osten.
  6. Gratiner pandekagerne midt i ovnen.

TIP: Til tortillaen vil jeg anbefale at servere en lækker mangosalat, da dens sødme og friskhed står i god kontrast til de stærke krydderier. Du kan finde en opskrift på netop denne salat her på bloggen!

Velbekomme.