Du hører måske til dem, der mener, at denne overskrift lyder kedelig og banal. Vi har nok alle noget at lære om madlavning, for denne lille forret består naturligvis ikke af et råt blomkålshoved med kærnemælk hældt udover. Den er mere avanceret. Hemmeligheden består i at finde en måde at tilberede råvarerne, således de tilsammen danner en unik smagsoplevelse, og disse sammensætninger kommer der hele tiden nye frem af. Nogle gange er det tilfældigheder og misforståelser, som er årsag til opskriften, men andre gange ligger der flere års avanceret forskning fra eksperterne på området. På Berlingske hjemmeside fandt jeg denne artikel med opskrift på enkel NOMA mad. Noma er jo kendt for at være en danskrestaurant i den øverste topklasse, den er endda nogle gange blevet kåret som verdens bedste. Så denne opskrift skulle altså roligt kunne garantere en sund og velsmagende forret til dit hovedmåltid. Opskriften er så simpel, at alle kan lave denne, så vi er bare så heldige, at Noma ikke ønskede hemmeligholde denne opskrift.
Blomkål
1 fast dansk blomkålshoved
100 g smør
6 kviste citrontimian
Find 4 lige store buketter på blomkålshovedet og skær top og bund af. Steg blomkålshovederne møre og karamelliseret på den ene side. Lad dem trække 3 min. i smørret inden servering. Krydr godt med salt.
Korianderolie
1 bt koriander
1 dl vindruekerneolie
Skyl og pluk korianderen. Tør og blend med olien i 5 min. Lad trække i en time og sigt så. Hold olien mørkt og koldt.
Kærnemælks-vinaigrette
Smag kærnemælken til med salt og skil med olien. Lad kærnemælks-vinaigretten stå ude, så den ikke er kold.
Skyl og pluk urterne og hold dem kolde indtil servering.