Hvis du som mig selv er vild med mayonnaise, så er det super fedt at lære at lave hjemmelavet mayonnaise. Ikke bare smager hjemmelavet mayonnaise langt, langt bedre end det man køber i supermarkedet, det er også væsentlig sundere og så er det billigt at lave.

Ingredienser

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 tsk. hvidvinsvineddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2-3 dl vindruekerne- eller solsikkeolie
  • lidt citronsaft
  • salt og peber

Sådan gør du

Rør æggeblommer seje med salt, eddike og sennep. Tilsæt lidt olie, kun et par dråber af gangen i starten. Rør grundigt mellem hver portion, tilsæt lidt mere olie og rør igen. Fortsæt på samme måde til mayonnaisen bliver tyk, først da kan olien hældes jævnt. Smag til med citronsaft, salt og peber og så er der serveret.