Er du tosset med havregrynskugler, men ikke sikker på hvordan du lave denne skønne spise? Så læs med her og få opskriften på de rigtige klassiske havregrynskugler, som alle elsker.

Havregrynskugler behøver ikke være årstidbestemt, selvom de ofte forbindes med jule perioden. Disse små kugler smager skønt, er super lette at lave og så kan alle være med – store som små! Denne spise smager rigtig godt og fungerer perfekt som supplement til kaffen, og de kan desuden spises på et hvert tidspunkt af døgnet til næsten hvad som helst. Havregrynskugler kan laves på en masse forskellige måder, men min personlige favorit er helt sikkert den klassiske udgave. Jeg synes denne opskrift er en super god opskrift på et klassiske havregrynskugler.

 

Ingredienser

  • 250 g økologisk havregryn
  • 200 g flormelis
  • 100 g smør/margarine
  • 50 g kakao
  • 7 spsk færdiglavet kaffe
  • Romessens
  • Kokosmel

Sådan laver du dem

Ælt gryn, flormelis, smør, kakao og kaffe sammen og smag dejen til med romessens. Tril havregrynskugler af massen og rul herefter dine havregrynskugler i kokosmel.

Læg de færdige havregrynskugler på køl mindst et par timer og opbevar dem herefter i dåser.

Server de klassiske havregrynskugler for dine gæster eller når lysten til noget sødt melder sig.