Er der noget, der er nemt og lækkert at lave, så er det en cheesecake. Den smelter på tungen, og kan laves i adskillige varianter. Man kan derfor tilpasse kagen ens egne yndlingssmage, hvilket jeg virkelig elsker.
Sådan laver du cheesecake med jordbær
Noget jeg slet ikke kan stå for er jordbær. Gode, syrlige jordbær er rigtig gode til en kage som cheesecake, da den ellers godt kan fremstå lidt for sød og cremet. Det synes jeg, jordbærrene bryder godt! I får derfor opskriften på den cheesecake, som jeg helst laver i køkkenet, når jeg venter gæster. Jeg kan garantere, at den ”smager af mere”!
Ingredienser: 1 stor cheesecake
Kiksebund
- 100 g mandler
- 250 g Digestive-kiks
- 2 spsk stødt kanel
- 4 spsk sukker
- 100 g smør
- 1 springform
Ostecreme
- 2 æggeblommer
- 3 æggehvider
- 6 blade husblas
- 150 g sukker
- 250 g mascarpone
- 2 dl cremefraiche, 38%
- korn af vaniljestang
- 2 dl fløde
Pynt
- 150 g jordbær
- 2 spsk sukker
Sådan gør du
Kiksebunden: Blend mandlerne, til du synes, de er, som de skal være. Tilsæt knuste kiks, kanel og sukker, og blend det til en ensartet masse. Dernæst smeltes smørret. Hæld det i blenderen og blend godt. Hæld det ud i en springform og tryk kiksmassen sammen. Sæt den på køl.
Ostecremen: Start med at udbløde husblas i en skål med koldt vand i 5-10 minutter. Pisk dernæst æggeblommer og sukker sammen, til det er luftigt og hvidt. Rør cremefraiche, mascarpone pg vaniljekorn sammen, og vend det i æggemassen. Smelt husblas over vandbad, og vend dem i cremen. Pisk fløden til skum, og vend den i cremen. Fordel cremen over kiksbunden, og lad den stå køligt i 4 timer.
Pynt: Skyl og klargør jordbærrene. Skær dem i kvart og drys med sukker. Lad dem gerne trække i 30 minutter. Fordel dem på kagen.
Jeg siger jer, denne cheesecake er fremragende, og ikke til at stå for! Nyd den i fulde drag, og lav gerne dobbelt, da den hurtigt forsvinder.