Jeg ved det godt – varmen er kun lige og lige kommet, men jeg har sådan en lyst til jordbær og jordbærtærte. For mit vedkommende findes der ikke en bedre kage at få i løbet af sommeren, da en jordbærtærte har en fantastisk balance mellem sødme og syrlighed – og mere sommerligt bliver det ikke! Derfor glæder jeg mig enormt meget til at de danske jordbærmarker bugner med de lækreste og sødeste jordbær. Jeg har derfor ikke kunne dy mig for at finde en opskrift, som jeg synes er helt perfekt!

Frisk jordbærtærte

Ingredienser:

Mazarinbund

  • 200 g marcipan
  • 200 g smør
  • 175 g sukker
  • 4 æg
  • 50 g hvedemel
  • Vaniljecreme:
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl mælk
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2 spsk sukker

 

  • Desuden skal der bruges:
  • 1 dl fløde pisket til flødeskum
  • 1 dl mascarpone – kan evt. undlades
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 bakke jordbær
  • evt lidt jordbærsirup, men det kan sagtens undlades
  • lidt mynteblade til pynt

Sådan gør du

  • Pisk marcipan, smør og sukker sammen. Rør æg i lidt efter lidt og tilsidst røres mel i. Hæld dejen i en springform, evt beklædt med bagepapir. Jeg har brugt en form på 25 cm og sæt i ovnen ved 175 grader i 25-35 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen, men mazarinbunden må endelig ikke få for meget. Den skal gerne være lækker saftig i krummen. Når mazarinbunden er færdig, tages den ud af oven og springformen. Hak den mørke chokolade og drys chokoladen ud over den varme kage. Lad derefter kagen køle af på en rist.
  • Vaniljecreme: 
    Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen (gem vaniljestangen til fx. hjemmelavet vaniljesukker) Skil vaniljekornene fra hinanden ved at blande dem med sukker. Rør vaniljesukkeret sammen med æg og majsstivelse. Varm mælken i en gryde og kom vanilje-æggeblandingen i gryden. Rør rundt til det tykner og tag det straks af varmen. Hæld vaniljecremen over i en skål og lad det køle af i et kvarters tid.
  • Pynt kagen:
    Inden servering af jordbærkagen, røres vaniljecremen med flødeskum og mascarpone til en lækker creme.
    Fordel vaniljecremen på mazarinbunden og top med jordbær og små mynteblade. Jeg havde lidt jordbærsirup og kom en smule hen over kagen inden servering.

Mmmh, så er der lækker jordbærtærte. Hvis du gerne vil se flere opskrifter på andre varianter, kan du med fordel klikke dig igennem denne hjemmeside.

0 0 vote
Article Rating