Det er vinter, og det er hamrende koldt for mange. Derfor er der intet så godt som hjemmebag og kakao , eller rettere sagt; der er intet så godt som gode, sprøde chokolade cookies med varm kakao. Når nu det absolut skal være vinter, kan man lige så godt forkæle sig selv, så man kommer godt igennem vintermørket – og det hjælper hjemmebag bestemt på!

Verdens bedste chokolade cookies

Opskrift:

275 g brun farin
2 tsk vaniljesukker
2 æg
1 tsk salt
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver med top
250 g hvedemel
200 g mørk chokolade (eller mere, hvis man er helt tosset med chokolade!)
1 dl smagsneutralolie – fx solsikkeolie

Sådan gør du

  • Pisk brun farin, vanilje og æg et par minutter, til blandingen er lys og luftig (det giver de bedste chokolade cookies).
  • Tilsæt sigtet mel (for at undgå klumper), bagepulver, natron og salt, og pisk det hele sammen.
  • Bland herefter grofthakket chokolade og olie i, til en jævn blanding opnås. Bland olien godt ind i dejen, ved at vende godt med en dejskraber.
  • Stil dejen på køl en times tid, så den bliver nemmere at arbejde med. Varm ovnen op til 175 °.
  • Tag dejen ud i stuetemperatur, fordel cookie-klatter med to skeer, på en bageplade. Det passer, hvis du kan have 9 cookies på en bageplade. Ikke tryk, ikke mas, bare sæt dem i ovnen og vent i spænding.
  • Bag kagerne i 8-10 minutter. Lad kagerne falde sammen 5 minutter på bagepladen, og flyt dem derefter over på en rist.
Nyd disse lækre, sprøde, chokolade cookies i selskab med en kop varm kakao (eller to) og dit yndlingsprogram! Og er du helt tosset med chokolade cookies, kan du finde en anden lidt anderledes opskrift her, som er mindst lige så god som ovenstående!