Drømmekage smager super skønt, og kan spises når som helst. Kagen er populær hos både unge og gamle, og er derfor ideel at servere for gæster. Se hvordan du laver drømmekage her.

Du har garanteret smags Amo‘s drømmekage blanding, men hjemmelavet drømmekage er meget bedre! Hvis du nu ikke gider lave drømmekage fra bunden, men stadig gerne vil have drømmekage, er Amo’s kageblandingen dog et okay bud, og kan godt betale sig at købe. Jeg har fundet to opskrifter på drømmekage, den ene er klassisk og den anden er en smule anderledes. Opskriften på den klassiske er fra Lagkagehuset og du kan se den på lonekjaer.dk. Den anderledes drømmekage opskrift er fundet på femina.dk, og du kan se den herunder.

Sådan gør du (20 stykker)

  • 4 æg
  • 300 g rørsukker
  • 50 g smeltet smør
  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl sødmælk

TOPPING

  • 125 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 100 g lyst muscovadosukker
  • 150 g rørsukker
  • ½ knust stjerneanis
  • ½ dl mælk

Sådan laver du drømmekage

Start med at piske æg og sukker helt hvidt, og tilsæt derefter smørret. Bland hvedemelet sammen med bagepulver og vaniljesukker, og rør det i dejen til din drømmekage. Tilsæt mælk, og rør, til du har en tyktflydende dej. Drømmekage dejen hældes i en smurt, 15 x 30 cm stor firkantet form, og bages i en 200° varm ovn i 20-25 minutter. Begynd at smelte alle ingredienserne til drømmekage toppingen sammen i en gryde, mens kagen er i ovnen.
Tag din drømmekage ud af ovnen, når den føles fast. Skru ovnen op til 225°. Fordel toppingen over kagen, og bag den i yderligere 5 minutter. Lad din drømmekage køle af, og servér den i firkantede stykker.

TIP! Drømmekage egner sig godt til store arrangementer – den er nem, og stort set alle kan lide drømmekage!