Invitér veninderne over til en kop varm kakao med et twist eller måske hvid chokolade, når vi her giver dig tre forskellige opskrifter på den hyggelige klassiker
Vidste du, at kakao har været brugt som valuta og blev drukket, før det blev spist? Det er nemlig lidt sjovt at tænke på, at du i dag laver en kop varm kakao ud af chokolade, når det var drikkekakaoen, som kom først.
Hvid chokolade med pumpkin spice
Ingredienser:
2,5 dl fløde
5 dl mælk
2,5 dl hvid chokolade
0,5 tsk vaniljeekstrakt
0,5 tsk pumpkin spice
Læs her, hvordan du laver pumpkin spice.
Er du ikke så meget til hvid chokolade, kan du sagtens erstatte det med mælkechokolade.
Fremgangmåde:
Fløde og mælk varmes op, uden at det koger, og hældes derefter over chokoladen.
Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Til sidst rører du vaniljeekstrakt og pumpkin spice i.
Hæld kakaoen i dit yndlingskrus, og pynt med flødeskum og en lille smule pumpkin spice.
Pebermynte
Ingredienser til fire personer:
5 dl mælk
5 dl piskefløde
3 dl chokolade
0,5 tsk vaniljeekstrakt
0,5 tsk pebermynteekstrakt
Til denne lidt julede kakao gælder samme fremgangsmåde, som ved den forrige. Den eneste forskel er, at du kan pynte med en slikstok, hvis du vil gøre den ekstra julet.
Kakao til veganere og laktoseintolerante
Ingredienser
1 spsk vegansk kakaopulver
1 spsk sukker
0,25 tsk kanel
0,5 tsk vaniljeekstrakt
2 dl mandelmælk
Flere og flere bliver veganere, og det er faktisk ikke ensbetydende med, at man ikke længere kan drikke en kop varm kakao – i dette tilfælde med kanel. Denne opskrift er også god, hvis du ikke kan tåle laktose.
Først skal du blande alle de tørre ingredienser i en kop sammen med vaniljeekstrakten og to spiseskefulde af mælken.
Resten af mælken varmes efter behag og hældes oven i kakaoblandingen.
Nyd kakaoen med veganske skumfiduser eller laktosefri flødeskum.
Find flere opskrifter på varm kakao på MY DAILY SPACE