De fleste i de danske firmaer arbejder hårdt hele dagen, og den arbejdsindsats kræver en vis energi, så derfor har man jo en frokostpause midt på dagen, så de ansatte kan spise og dermed få fornyet energi. Det er absolut i firmaets interesse, at medarbejderne får en god og sund kost hver dag, så de dermed er friske og leverer en effektiv indsats hver dag. Det kan ofte betale sig at etablere en firma frokostordning, da firmaet på den måde får mange fordele, der langt overstiger udgiften på omkring 50 kr. til en kuvertpris på en firma frokostordning.

Fordele ved en firma frokostordning

Den eneste ulempe ved en firma frokostordning er udgiften, der i øvrigt er fuldt fradragsberettiget, så det svarer dermed ofte til en lønforhøjelse på 5-6 kr. i timen. Det er helt umuligt at sætte pris på, hvor meget ekstra udbytte, firmaet får af de ansatte, når de etablerer en firma frokostordning for de ansatte. Udgiften kommer hjem mange gange, så det er absolut en fornuftig investering. Derudover får man blandt andet disse fordele:

  • Frokostpausen kan måske nedskæres til 30 minutter.
  • Der er intet arbejde for de ansatte med madpakker eller hente mad på en grillbar.
  • De ansatte får noget at glæde sig til hver dag og et samtaleemne.
  • De ansatte får mere motivation og livsglæde og dermed en øget arbejdsindsats.
  • Sund mad udefra kan give færre sygedage og dermed færre udgifter.
  • De ansatte får mere sammenhold og fællesskab.

Fleksible retter fra store cateringfirmaer

De mindre cateringfirmaer har muligvis kun få retter at vælge imellem, men de store og etablerede cateringfirmaer tilbyder ofte en bred vifte af muligheder til en firma frokostordning. I København vælger mange en firma frokostordning hos Jespers Torvekøkken, da de jo har leveret god mad ud af huset til virksomheder i over 25 år. Her er det endda muligt at skræddersy maden, så den svarer til individuelle ønsker ud fra religion, smag, allergi og andre krav. Umiddelbart kan du nemlig vælge mad ud fra disse muligheder:

  • Dine egne kendte favorit retter.
  • Kulinariske oplevelser fra hele verden med nye smagsoplevelser.
  • Mad primært fremstillet af økologiske grøntsager.
  • Eksklusive og storslåede luksusanretninger.
  • Kød-frie dage og vegetar retter.
  • Mad til veganere.
  • Mad uden gluten, laktose eller svinekød.