Det er ikke helt forkert at konstatere, at coleslaw er en lidt udskældt ”ret”. Mange finder den for grov og kedelig, hvorfor den tit bliver valgt fra til hovedretter, hvor den er et oplagt valg som tilbehør. Det skal der laves om på, da coleslaw passer rigtig godt til mange retter!

Coleslaw som tilbehør

Udover at være tilbehør, kan coleslaw sagtens gå som frokost med en skive brød til. Men derudover er coleslaw godt som tilbehør til mange retter. Retter som pulled pork og spareribs bliver ekstra gode med coleslaw som tilbehør, da der dermed er lidt at tygge på. Ønsker man det ikke groft, kan man selv gøre meget for at nedbringe de mange tyggebevægelser, det vil kræve at synke kålen. Kan man ikke lide kål særlig godt, kan man eventuelt også vælge at tilsætte flere gulerødder eller andre rodfrugter som erstatning for al den kål, som ellers er en stor del af salaten. Generelt fungerer coleslaw godt som tilbehør til mange kødretter, da den cremede konsistens og sprødhed matcher godt til mørt og trukket kød.

Kål er godt for meget

Udover at mætte godt og nedsætte mængden af mad, man indtæger, er kål også godt for sundheden og helbredet. Kål, og især hvidkål som er brugt i coleslaw, er fuld af sunde bitterstoffer. Disse bitterstoffer kan redde dig  fra kræft og hjerte-karsygdomme. Er du tilmed på kur, skal du bare spise løs, da den har et meget lavt kalorieindhold. For at friste dig til at spise endnu mere kål, skal der ikke mere end 150 gram til for at dække dit dagsbehov for C-vitamin. Får du heller ikke kostfibre nok, som er godt for fordøjelsen, er kål også en glimrende kilde hertil.

Så kom nu endelig i gang med at fortære noget kål – det er godt for meget!