Du har inviteret vennerne til middag, og har stort set alle retterne på plads, undtagen forretten. For dig er forretter en lille lækkerbisken, der lægger sig let i maven, og som samtidig udstråler og smager himmelsk. Der er ingen grænser for forretter, så længe du udfolder dine kunstskaber, og tror på dig selv i et køkken. Madlavningen bliver med garanti sjovere, og du vil ende ud med et resultat, hvor dine gæster vil falde i svime over dine madkunstskaber inden for forretter – og selvfølgelig også for resten af menuen.

Blinis med laks og dip

Laks er ofte en første prioritet inden for forretter, da du aldrig helt går galt i byen med at servere laks. Du kan ud fra denne opskrift udvide din horisont inden for benyttelse af laks som forret. Har du stablet en fin middag sammen, kan du her lave en lækker forret, hvor du serverer røget laks, rygeostedip på delikate runde blinis lavet af kartoffel. Nedenstående opskrift er beregnet til ca. 22 stk.

Blinis af kartoffel:

  • 350 g kartofler
  • 3 æg
  • 25 g boghvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk revet muskatnød
  • 1 dl sødmælk
  • Salt, peber
  • 25 g smør

Desuden:

  • 1 agurk
  • 1 bdt. Radiser
  • 3 spsk rygeost, 10%
  • 1 spsk cremefraiche 18%
  • Purløg
  • 250 g røget laks

Sådan gør du:

  • Skræl og skær kartoflerne i grove stykker og kog dem i 12 min.
  • Afkøl og mos dem fint.
  • Del æggene i blommer og hvider, gem hviderne og rør blommerne i kartoflerne.
  • Tilsæt mel, bagepulver, muskatnød, mælk, salt og peber og rør det til en samlet dej.
  • Pisk æggehviderne stive og fold dem i dejen.
  • Smelt smørret på panden og vend det i dejen.
  • Steg små blinis, diameter. ca. 7 cm, på panden i 2-3 min. på hver side.
  • Skær agurken i kvarter på langs, fjern kernerne og skær resten i terninger.
  • Rens radiserne og skær dem i skiver.
  • Rør rygeosten med cremefraiche, 3 spsk hakket purløg, salt og peber.
  • Anret kartoffelblinierne med rygeostedip, snoede lakseroser, radiser og agurk samt peber og et drys hakket purløg.

Ønsker du at finde flere forretter med blinis, eller udvide din horisont inden for forretter, kan du på nettet finde masser af inspiration til dine fremtidige succesfulde middage.