En af de vigtigste ting i livet er at kunne hygge sig med de mennesker, man har omkring sig. I Danmark har vi en tendens til at samles og hygge os over spisebordet og nyde godt af både forældres, bedsteforældres, venners og kollegers køkkenkundskaber.

Vi snakker om madfællesskaber i vores lille hyggelige land, men det kræver nu engang sin mand, eller kvinde, at kunne planlægge, tilberede og servere et ordentligt måltid mad, der vil blive husket fremover. Langt de fleste mennesker har en naturlig opdeling og selektion i deres mad og måltidsvaner.

Denne opdeling og selektion betyder, at man spiser forskelligt, alt efter, hvem man er sammen med på et givent tidspunkt. Dette resulterer i, at langt de fleste mennesker har nogle retter, der klassificeres som ’hverdagsmad’ og andre, der er gæstemad.

Man skal bruge ro omkring sig for at lave god mad

Langt de fleste kan godt lide at fordybe sig i dét at lave mad til andre og virkelig kræse for detaljerne. Dog kræver dette en vis ro, og man kan derfor ikke altid finde overskuddet til samtidig at høre på børnenes hverdag, hjælpe dem med lektier eller skulle fungere blæksprutte og både lave sovs og lege cowboy og indianer samtidig.

For at få den ro, der kræves for at lave et godt måltid mad, kan man sætte sine børn til at lave noget andet udenfor køkkenets ydergrænser. På denne måde får man aktiveret sine børn på en måde, hvor de hygger sig, samtidig med at man kan give den gas med kødgryderne og virkelig producere et velsmagende måltid.

Børnelege findes i mange variationer, hvorfor det kan være svært at vælge en som man kan sætte børnene i gang med. Derfor findes der forskellige hjemmesider, hvor du kan finde aktiviteter og lege til dine børn, der er både sjove, hyggelige og lærerige.

En god aften afspejles nemlig ikke blot i det gode måltid man har fået, men især også hvordan humøret og hyggen har føltes hos ens familie eller gæster.

Hygge skal der til – sådan skaber du den perfekte aften for dine gæster

Som før nævnt er det ikke kun maden, det handler om når man skal frembringe en skøn aften for ens gæster, der vil blive husket i mange uger frem. Derfor må man nogle gange ty til ens barnlige side og bruge sin opfindsomhed for at skabe hygge og hjerterum for ens gæster.

Det er ikke forbudt at være barnlig og lege selvom man bliver voksen. Derfor man kan også bruge nogle af de børnelege, der tidligere er linket til, for at kunne skabe en hyggelig aften for alle selskabets medvirkende.

Som med maden, skal man dog huske at vælge noget, hvor alle kan være med. Ganske ligesom man ikke skal vælge et gluten- og laktosefyldt måltid til en allergiker, skal man heller ikke vælge børnelege, hvor en med et brækket ben, en rygskade eller andet, ikke kan være deltagende. Når du samler alle med hygge som tema, kan det ikke gå helt galt.