Opskriften på et brød er naturligvis en stor del af det at få et rigtig godt brød – eller verdens bedste brød. Mad og Bolig har lige nu 10 opskrifter på verdens bedste brød, som godt kan være et kig værd. Det er vigtigt at tænke på hvordan man bager sit brød. For netop det har stor betydning for smagsoplevelsen og strukturen i brødet – så sæt dig ned og giv dig god tid til at lære, hvordan du frembringer det bedste brød.
Formålet med en bagesten
For at gøre det klart en gang for alle, er formålet med en bagesten udelukkende at produere et bedre bød. Ganske simpelt – og det er du vel interesseret i? Et bedre brød bliver produceret ved, at man varmer en af sine bagesten op i sin ovn, hvorefter man placerer sin hævede dej ovenpå. Det der så vil ske er, at den opbevarede varme i pladen vil påvirke brødets bagning – det ultratynde luftlag imellem bagestenen og brødet vil medvirke til, at brødet er konstant påviket af stærk varme.
Virkningerne af en bagesten
Når nu formålet er sat på plads, er det næste naturligvis at forklar, hvad bagestenen og den konstante varme gør ved brødet – og hvorfor den efterfølgende vil være fuldstændig uundværlig for dig:
- Gæringsprocessen bliver langt mere effektiv. Dette bliver den ved, at gærcellerne får lige akkurat den varme, de har brug for. Når de gør det, producerer de en stor mængde luft inden i brødet, som gør, at man får et fantastisk lufligt brød.
- Brødet får den eftertragtede sprøde skorpe, som alle higer efter. En sprød skorpe giver en langt bedre konsistens og ikke mindst en generel bedre oplevede af brødet.
- Den sidste overbevisende virkning, som en bagesten har på dit brød er en anderledes smag. En smag, som langt de fleste er vilde efter. Den kraftige og konstante varme gør noget ganske specielt ved brødet og smagsoplevelsen, som er svært at beskrive!
Altså er en bagesten ganske uundværlig, da du kan opnå alt det med dit brød, som du normalt kun kan få hos bageren – det er da attraktivt nok i sig selv!