Når man er på kur eller bare gerne vil leve sundt, nærende og godt, er det altid lækkert med lidt inspiration udefra. Det er nemt at køre død i de samme opskrifter – og det kan i visse tilfælde godt sænke motivationen en anelse.
En god variation i madplanen er derfor pandekager (uden sukker vel og mærke), som du vil blive helt tosset med. Hvis du vil vide hvorfor, skal du bare læse videre på indlægget nedenfor.
Spinatpandekager med hytteost
Man kan ikke ligefrem sige, at pandekager i sig selv er kendt for at være en særlig sund spise. Men, det kan der faktisk laves om på – og det er opskriften nedenfor et ganske godt bevis for.
Ingredienser: 6-7 stk.
- 200 g. frossen spinat
- 3/4 dl. tykmælk
- 1,5 dl. mælk
- 50 g. rugmel
- 2 æg
- 1 hvidløg
- Salt og peber
Tilbehør:
- Hytteost
- Forårsløg
- Orange peberfrugt
Kog spinaten op, så den tøes op og vrid vandet ud af det, så det bliver tørt.
Pisk æggehviderne stive i en skål for sig og lad den stå. Bland de øvrige ingredienser i en skål og vend forsigtig de piske æggehvider til massen er homogen.
Placér ca. 1 dl. på en varm pande og bred det ud med en spatel, så pandekagen ca. får en tykkelse på 1 cm. Når den begynder at boble på oversiden og er blevet fast, kan den vendes.
Hvorfor er spinatpandekager sundt?
At jeg netop har valgt spinat som hovedingrediens i pandekagen er, at det er knaldhamrende sundt. Det er nemlig særdeles godt til at bekæmpe LDL-kolesterol, hvis man har problemer med dette. Det er takket være det høje indhold af antioxidanter, som forhindrer kolestorolet i at sætte sig fast i dine karvægge og skade dit kredsløb. Dertil er hytteost en herlig proteinkilde, som giver en god mæthedsfornemmelse, og dermed er med til at stabilisere dit blodsukker.