For mange er flæskesteg en luksusret, som man kun får et par gange årligt grundet prisen på kødet. Derfor har sværet også en enorm betydning – for den skal jo gerne sidde lige i skabet, når man endelig har mulighed for at servere så godt et stykke kød.
Gennem tidernes løb har jeg smidt mange flæskesvær i skraldespanden, fordi de simpelthen blev for bløde og snaskede. Som så mange andre blev jeg noget så frustreret, hvilket motiverede mig til at finde en idiotsikker opskrift på en god flæskesteg med godt flæskesvær. Jeg har nu prøvet den et par gange og må erkende, at den er idiotsikker. Så få opskriften herunder, hvis du er interesseret!
Hvordan laver jeg en god flæskesteg?
- Start med at bruge tiden på at ridse alle svær godt efter med en skarp kniv. Skær helt ned til kødet (endelig ikke længere!) og sørg for det gøres over hele stegens bredde.
- Kog i elkedel en stor kande vand.
- Læg flæskestegen i bradepanden med sværene nedad og hæld det kogende vand ved, så det dækker sværene.
- Lad stegen stå på køkkenbordet i 30 minutter – i mens kan ovnen forvarmes til den ønskede stegetemperatur.
- Vend stegen om, nu bør sværene være meget blødgjorte, og giv dem groft salt.
- Det grove salt skal ned mellem hver svær og det drysses godt på toppen.
- Steg herefter stegen som du plejer.
Lyder det svært? Næææææ, vel? For det er det heller ikke. Jeg har aldrig fået så gode svær, som jeg har fået gennem denne metode. Det giver mig helt lyst til at lave flæskesteg noget oftere!
Hvis du er nysgerrig og gerne ønsker andre inspirationskilder, kan du her læse alt om at lave en perfekt flæskesteg.